Σε πύρινο «κλοιό» ο Βόλος – Μάχη με τις φλόγες σε δύο μέτωπα

Σε πύρινο «κλοιό» βρίσκεται ο Βόλος. Νύχτα τρόμου έζησαν οι κάτοικοι στα Μελισσάτικα, στο Διμήνι, στον ΧΥΤΑ, ενώ η φωτιά κύκλωσε και την Χρυσή Ακτή Παναγιάς. Με το πρώτο φως της ημέρας σηκώθηκαν και επιχειρούν τρία αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Φωτιά στη Μαγνησία: Προειδοποιητικό μήνυμα 112 ετοιμότητας για τέσσερις οικισμούς

Άνιση μάχη με την φωτιά έδιναν όλο το βράδυ οι πυροσβέστες, οι αστυνομικοί, οι εθελοντές και οι κάτοικοι της Μαγνησίας, καθώς η πυρκαγιά που ξέσπασε την Τετάρτη στο Βελεστίνο και κόστισε τη ζωή σε δύο ανθρώπους συνεχίζει να καίει παρά τις τιτάνιες προσπάθειες που γίνονται για να περιοριστεί.

Φωτιά στην Μαγνησία: Συγκλονιστικό βίντεο από το Βελεστίνο – «Ίσα που πρόλαβα να περάσω»

Λίγο μετά τις 1:30 τα ξημερώματα της Πέμπτης εστάλη μήνυμα από το 112 στους κατοίκους του οικισμού Μελισσάτικα να εκκενώσουν την περιοχή προς το Βόλο. Στην συνέχεια στις 05:30 τα ξημερώματα με νέο μήνυμα της η Πολιτική Προστασία ζήτησε την εκκένωση των περιοχών Χρυσή Ακτή Παναγιάς, Βελανιδιά, Μάραθο και Κριθάρια. Λίγο αργότερα, στις 5:46 εστάλη και νέο 112 για τις περιοχές Πευκάκια, Αλυκές, Αγ. Γεώργιος και Νέα Αγχίαλος.

Στον Βόλο αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη δύο μέτωπα ένα βόρεια της πόλης και ένα προς το παραλιακό κομμάτι προς Νέα Αγχίαλο. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις και οι εναέριες δυνάμεις.

Φωτιά στη Μαγνησία: Οι οδηγοί ταξί δίπλα στο επιβατικό κοινό – «Είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε με κάθε τρόπο»
«Εάν δεν στείλουν δυνάμεις η φωτιά θα σβήσει στη θάλασσα» τόνισαν πυροσβέστες που εξουθενωμένοι παλεύουν σε όλα τα μέτωπα. Το θετικό είναι ότι σήμερα στην περιοχή δεν πνέουν ισχυροί άνεμοι, κάτι που αναμένεται να βοηθήσει στο έργο της πυρόσβεσης.

Σημειώνεται ότι η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται κανονικά στις Εθνικές Οδούς Αθηνών και Λαρίσης.

Με το πρώτο φως της ημέρας ο Υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Τριαντόπουλος με τον Δήμαρχο Βόλου Αχιλλέα Μπέο βρέθηκαν στην περιοχή που πλήττεται από τη φωτιά, στην Χρυσή Ακτή, τον Μάραθο, τη Μεγάλη Βελανιδιά και την Κριθαριά.

Οι δύο άνδρες συντονίζουν τα εναέρια μέσα, τα οποία σηκώθηκαν από την πρώτη στιγμή για να βοηθήσουν στην κατάσβεση.

Δύο νεκροί

Νεκρός βρέθηκε ο 45χρονος βοσκός που αγνοούνταν στην περιοχή Άγιος Γεώργιος Φερρών Μαγνησίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, εκείνος και ο αδελφός του επέβλεπαν τα πρόβατά τους και, όταν είδαν τη φωτιά, ο ένας τράπηκε σε φυγή.

Ο δεύτερος, που βρέθηκε νεκρός, είχε αποφασίσει να μείνει για να οδηγήσει τα πρόβατα πιο ψηλά στο βουνό. Τον περικύκλωσαν οι φλόγες και εντοπίστηκε απανθρακωμένος.

Το απόγευμα της Τετάρτης στην περιοχή Χοροστάσι στον Αλμυρό, εντοπίστηκε μια γυναίκα νεκρή. Η άτυχη γυναίκα διέμενε με τον άνδρα της σε τροχόσπιτο και από το σημείο πέρασαν οι φλόγες.

Τροχόσπιτο καμένο Βαλαστινό

Ο δήμαρχος Αλμυρού Βόλου, Ευάγγελος Χατζηκυριάκος μιλώντας στην ΕΡΤ είπε ότι «είχαμε ειδοποιήσει τους ανθρώπους να απομακρυνθούν από το τροχόσπιτό τους». «Εκκενώθηκε όλη η χαλυβουργία, στείλαμε 112 και μιλήσαμε και τηλεφωνικά με το ζευγάρι γιατί τους γνωρίζαμε, τελικά δεν είχαν φύγει. Βρήκαμε τον σύζυγο να κάθεται στην άκρη σε ένα πεζούλι και μας είπε ότι μάλλον η γυναίκα μου είναι μέσα στο τροχόσπιτο».

Εθελοντές ξεκίνησαν να φέρνουν στο Εκθεσιακό Κέντρο Βόλου νερό και τρόφιμα για τους ανθρώπους που είναι στη μάχη για την πυρκαγιά.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ