ΒΙΝΤΕΟ ντοκουμέντα από την δράση της σπείρας με τον τράπερ – Έτσι «άδειαζαν» τα ΑΤΜ

Γνωστός στις αρχές για την εγκληματική δράση του ήταν ο γνωστός τράπερ, ο οποίος συνελήφθη μαζί με ακόμη δύο άτομα στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης για την εξάρθρωση συμμορίας που «χτυπούσε» και άδειαζε ΑΤΜ τραπεζών σε όλη τη χώρα.

Ο τράπερ είχε συλληφθεί ξανά το 2021 για παρόμοια υπόθεση, ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, αποφυλακίστηκε το 2023 με περιοριστικούς όρους καθώς είχε περάσει το 18μηνο και δεν έγινε η δίκη του.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ήταν έτοιμος να κυκλοφορήσει ένα τραγούδι, οι στίχοι του οποίου θα περιέγραφαν ότι τον έπιασε η αστυνομία αλλά στη συνέχεια τον έβγαλαν έξω κι έτσι υποχρεώνεται να δίνει το παρών στο Αστυνομικό Τμήμα. Είναι χαρακτηριστικό, επίσης, ένα άλλο τραγούδι του, που ουσιαστικά περιγράφει την παράνομη δράση του και τα μπλεξίματά του με την αστυνομία και την δικαιοσύνη. «Και πάμε τώρα στη σύλληψη του τραγουδιστή, ο οποίος κατηγορείται για μπαράζ επιθέσεων σε ΑΤΜ» και «γνωστός τράπερ βρίσκεται πίσω από την υπόθεση ανατίναξης ΑΤΜ», ακούγεται στην εισαγωγή του βίντεο. «Είμαι ήδη star», «είμαι criminal», λέει ο ίδιος και μιλά για ληστεία σε τράπεζα αλλά και έκρηξη σε ΑΤΜ.

Βίντεο ντοκουμέντο από διαρρήξεις ΑΤΜ

Το enikos.gr παρουσιάζει ένα βίντεο ντοκουμέντο από την δράση της συμμορίας στην οποία φέρεται να συμμετείχε ο τράπερ. Είναι η στιγμή που τα τρία μέλη της εγκληματικής οργάνωσης προσεγγίζουν με το επιχειρησιακό τους αυτοκίνητο το ΑΤΜ μίας τράπεζας στην Ερμιόνη.

Με γρήγορες κινήσεις οι δράστες βγάζουν από το όχημα μεγάλες φιάλες, που προφανώς περιέχουν εκρηκτικές ύλες. Στη συνέχεια, ρίχνουν το αυτοκίνητο πάνω στην πρόσοψη της τράπεζας για να αποκτήσουν πρόσβαση στο ΑΤΜ και να το αδειάσουν ανενόχλητοι.

Δείτε το βίντεο:

Σε άλλο βίντεο που δημοσιεύει το enikos.gr, διακρίνονται να δρουν με παρόμοιο τρόπο ώστε να διαρρήξουν ΑΤΜ τράπεζας στον Λούρο Πρέβεζας. Στις εικόνες διακρίνονται οι λάμψεις από την ισχυρή έκρηξη που προκάλεσαν στο αυτόματο μηχάνημα ανάληψης χρημάτων.

Χαρακτηριστικές είναι επίσης οι λευκές στολές που φορούν οι δράστες. Είναι παρόμοιες με εκείνες που χρησιμοποιούν οι αστυνομικοί, όταν βρίσκονται σε έναν τόπο εγκλήματος προκειμένου να συλλέξουν αποτυπώματα και dna.

Δείτε το βίντεο:

Τα μέλη της οργάνωσης εντόπιζαν συνήθως εντόπιζαν ΑΤΜ παλαιού τύπου, εγκατεστημένων κυρίως σε απομακρυσμένες περιοχές και σε χώρους εκτός καταστημάτων τραπεζών, τα οποία συνήθως εφοδιάζονται με μεγαλύτερα χρηματικά ποσά.

Για την προσέγγιση και τη διαφυγή τους από το χώρο, χρησιμοποιούσαν «επιχειρησιακά» οχήματα μεγάλου κυβισμού που αφαιρούσαν από τις γύρω περιοχές, ενώ στη συνέχεια, διερρήγνυαν τα μηχανήματα, με χρήση τροχού κοπής μετάλλων και, προκαλώντας έκρηξη με στέρεες εκρηκτικές ύλες, αποκτούσαν πρόσβαση στις κασετίνες φύλαξης χρημάτων τις οποίες αφαιρούσαν αυτούσιες ή μόνο το χρηματικό ποσό που περιείχαν.

Από τις εκρήξεις, μάλιστα, προκαλούνταν μεγάλες φθορές σε χώρους πλησίον των ΑΤΜ, ενώ ελλόχευε κίνδυνος για τη σωματική ακεραιότητα ή και της ζωής των εργαζομένων φύλαξης των χώρων, όπου ήταν τοποθετημένα τα μηχανήματα.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ