Τα 10 χειρότερα χριστουγεννιάτικα δώρα που κανείς δεν θέλει να πάρει

Τα Χριστούγεννα είναι η εποχή της χαράς και της αγάπης. Για τους περισσότερους το καλύτερο κομμάτι της μεγάλης γιορτής της Χριστιανοσύνης είναι η ανταλλαγή δώρων με τα αγαπημένα πρόσωπα και τους φίλους τους. Εκτός από τον μεγάλο ενθουσιασμό που φέρνουν τα δώρα, υπάρχει και η πιθανότητα αποτυχίας.

Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από το να είσαι αναγκασμένος να πεις «ευχαριστώ» με ένα ψεύτικο χαμόγελό, όταν ξετυλίξεις ένα μάλλον απογοητευτικό δώρο. Ακόμη χειρότερο όμως είναι όταν βλέπεις κάποιον να έχει την ίδια αντίδραση σε ένα δώρο που του προσφέρατε. Προκειμένου να μην έρθετε αντιμέτωποι με αυτές τις ανεπιθύμητες καταστάσεις, είναι καλό να γνωρίζετε ποια δώρα δεν πρέπει να βάλετε κάτω από το χριστουγεννιάτικο δέντρο.

10 χριστουγεννιάτικα δώρα που πρέπει να αποφεύγετε, αν δεν θέλετε να σας αντιπαθήσουν

  • Κούπες statement
  • Ένα δώρο που ανακυκλώνεται
  • Ευχετήριες κάρτες με μέρη που δεν πήγατε ποτέ
  • Σοκολάτες από άγνωστες μάρκες
  • Βιβλία αυτοβελτίωσης
  • Κάλτσες
  • Δώρα καινοτομίας
  • Κορνίζες φωτογραφιών
  • Οτιδήποτε σχετίζεται με άσκηση ή διατροφή
  • Όταν θεωρείτε ως δώρο «τον εαυτό σας»

Κούπες statement

Άλλη μια κούπα, τι πρωτότυπο; Μπορεί μάλιστα πάνω της να γράφει και διάφορες συμβουλές όπως: «Κάνε τα πάντα με αγάπη» ή άλλα. Σίγουρα η συνηθισμένη κούπα σύντομα θα βρεθεί στο πίσω μέρος του ντουλαπιού μαζί με άλλες 20 παρόμοιες κούπες.

Ένα δώρο που ανακυκλώνεται

Ας το παραδεχτούμε, όλοι το έχουμε κάνει. Η ανακύκλωση είναι μια κοινή πρακτική και βοηθά στη μείωση των απορριμμάτων. Αλλά εκείνοι που διακηρύσσουν απροκάλυπτα ότι «πήραν αυτό το δώρο μόνο για σένα» και ξέχασαν ότι ο προηγούμενος παραλήπτης του ήταν εκεί όταν πήρε αρχικά το δώρο, είναι απλώς δυσάρεστο.

Ευχετήριες κάρτες με μέρη που δεν πήγατε ποτέ

Ενώ οι ευχετήριες κάρτες μπορεί να είναι ένα πρακτικό δώρο με πολλούς, είναι μερικές φορές προφανές ότι δεν αφιερώσατε πολύ χρόνο στην επιλογή του δώρου.

Σοκολάτες από άγνωστες μάρκες

Οι σοκολάτες είναι συχνά ο καλύτερος τρόπος όταν πρόκειται για χριστουγεννιάτικα δώρα. Οι περισσότεροι από εμάς αγαπάμε ένα σοκολατένιο εορταστικό κέρασμα. Αλλά όταν πρόκειται για σοκολάτα μια αμφιβόλου ποιότητας μάρκα που κανείς δεν έχει ακούσει ή δει ποτέ σε σούπερ μάρκετ, δεν είναι καλή επιλογή.

Βιβλία αυτοβελτίωσης

Ένα βιβλίο αυτοβελτίωσης δεν είναι και το καλύτερο δώρο για τις γιορτές. Πιθανότατα θα καταλήξει σε μια βιβλιοθήκη ή ως βάση για την οθόνη του υπολογιστή.

Κάλτσες

Ναι, όλοι φοράνε κάλτσες, αλλά σίγουρα όλοι έχουν αρκετές κάλτσες. Οι κάλτσες είναι κάτι που είναι καλύτερο να αγοράσετε για τον εαυτό σας, δεδομένου ότι πρέπει να έχουν το σωστό μέγεθος, στυλ και χρώμα.

Δώρα καινοτομίας

Σίγουρα, είναι αστεία και διασκεδαστικά για τις πρώτες δύο ώρες αφού ανοίξετε το δώρο, αλλά σύντομα γίνονται ενοχλητικά. Αλήθεια, πόσο πιθανό είναι να χρησιμοποιήσετε μια τσάντα με περίεργα σχέδια ή ένα σετ γκολφ που έχει σχεδιαστεί για να χρησιμοποιείται ενώ κάνετε τις δουλειές σας στον κήπο;

Κορνίζες φωτογραφιών

Οι κορνίζες για φωτογραφίες αναμφίβολα έχουν συναισθηματική αξία. Εάν έχετε μια φωτογραφία που έχει νόημα και ένα αριστοκρατικό πλαίσιο γύρω της, τότε το δώρο σας έχει αξία. Όμως, αν είναι μόνο ένα άδειο πλαίσιο που αγοράσατε από το κατάστημα με είδη σπιτιού, δείχνει ότι βαρεθήκατε να διαλέξετε δώρο.

Οτιδήποτε σχετίζεται με άσκηση ή δίαιτα

Νομίζετε ότι ήταν έξυπνο να προμηθευτείτε κάποιον εξοπλισμό προπόνησης; Ξανασκεφτείτε το. Αν δεν αγοράζετε ένα δώρο για κάποιον που είναι φανατικός με την γυμναστική – ακόμα και τότε είναι λίγο επικίνδυνο – δεν είναι ποτέ καλή ιδέα να κάνετε δώρο κάτι που σχετίζεται με την άσκηση ή τη διατροφή. Αντί για ένα «ευχαριστώ», είναι πιο πιθανό να αναρωτιούνται τι προσπαθείτε να πείτε με αυτό το δώρο.

«Είμαι το δώρο»

Ένα από τα χειρότερα αδικήματα είναι οι άνθρωποι να μπουν καθόλου στον κόπο να πάρουν δώρο. Αντίθετα, δηλώνουν ότι είναι οι ίδιοι είναι το δώρο. Ε, όχι. Απλά μην το κάνετε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ