Βέροια: «Δεν έχει συνειδητοποιήσει την έκβαση των γεγονότων» – Τι δηλώνει στο enikos.gr ο δικηγόρος της μητέρας του νεκρού βρέφους

Η 29χρονη μητέρα, η οποία κατηγορείται για την ανθρωποκτονία του βρέφους της στην Βέροια, «δεν έχει συνειδητοποιήσει την έκβαση των γεγονότων», σύμφωνα με τα όσα δηλώνει στο enikos.gr ο δικηγόρος της, Αντώνιος Μπιδέρης.

Βέροια: «Δεν σκότωσα το παιδί μου, δεν ξέρω τι έγινε» ισχυρίζεται τώρα η 29χρονη – Της ασκήθηκε ποινική δίωξη

«Καλά-καλά μέχρι το μεσημέρι δεν γνώριζε αν το παιδί της ζει ή αν έχει φύγει από τη ζωή», συμπλήρωσε ο συνήγορος υπεράσπισης της 29χρονης, λίγες ώρες αφού η κατηγορουμένη πέρασε το κατώφλι του ανακριτή Βέροιας.

Η 29χρονη ζήτησε και έλαβε 48ωρη προθεσμία για την απολογία της, που θα γίνει στις 11 το πρωί της Τετάρτης. Μέχρι τότε παραμένει υπό κράτηση.

Βέροια: Ασφυκτικό θάνατο «έδειξε» η νεκροψία στο βρέφος – Είχε δαγκωματιές στο κορμί του

«Από την υπεράσπιση δεν αποκλείεται να ζητηθεί ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη», συμπληρώνει ο Αντώνιος Μπιδέρης.

Ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση στην 29χρονη μητέρα του βρέφους, το οποίο βρέθηκε νεκρό στο φράγμα του Αλιάκμονα.

Βέροια: Στον εισαγγελέα οδηγείται η μητέρα του βρέφους που βρέθηκε νεκρό στον Αλιάκμονα
Αντώνιος Μπιδέρης
Ο δικηγόρος της 29χρονης, Αντώνιος Μπιδέρης

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Σε ανακοίνωση για την σύλληψη της 29χρονης που εξέδωσε η ΕΛ.ΑΣ. αναφέρονται τα εξής:

«Συνελήφθη χθες (1 Ιανουαρίου 2023) στην Ημαθία, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Βέροιας, ημεδαπή γυναίκα, για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας.

Ειδικότερα, το Τμήμα Ασφάλειας Αλεξάνδρειας ενημερώθηκε από οικείους της ημεδαπής γυναίκας ότι την προηγούμενη μέρα η γυναίκα αποχώρησε με το ανήλικο παιδί της (βρέφος ηλικίας ενός έτους περίπου) από την οικία που διέμεναν και την επόμενη μέρα επέστρεψε στο σπίτι χωρίς το βρέφος.

Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης, εντοπίστηκε από αστυνομικούς σε κοίτη του ποταμού Αλιάκμονα το βρέφος, όπου διακομίσθηκε σε νοσοκομείο και διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Στο σημείο προσήλθαν αρμόδια κλιμάκια του Γραφείου Εγκληματολογικών Ερευνών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ημαθίας και παραγγέλθηκε η διενέργεια ιατροδικαστικής εξέτασης της σορού.

Η συλληφθείσα, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος της, οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Βέροιας και την παρέπεμψε στον Ανακριτή Βέροιας».

Το χρονικό της τραγωδίας

Η 29χρονη φέρεται να έφυγε μαζί με το παιδάκι της την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς από το σπίτι, όπου διαμένει με τους γονείς σε χωριό της Αλεξάνδρειας Ημαθίας, ενώ ανήμερα της Πρωτοχρονιάς επέστρεψε στο σπίτι χωρίς το παιδί.

Οι δικοί της την ρώτησαν πού είναι το παιδί αλλά δεν μπόρεσαν να πάρουν απαντήσεις, με αποτέλεσμα να ενημερώσουν τις αρχές. Κατά τις ίδιες πληροφορίες η ίδια έπειτα από τις επίμονες προσπάθειες των Αρχών, λύγισε και αποκάλυψε στους αστυνομικούς το σημείο, όπου όπως είπε, άφησε το μωρό, το οποίο όμως όταν εντοπίστηκε δεν είχε τις αισθήσεις του.

Το βρέφος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Βέροιας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Σύμφωνα με την πρώτη εικόνα από την ιατροδικαστική εξέταση, η αιτία θανάτου του 11 μηνών βρέφους φαίνεται να είναι ο πνιγμός.

Αυτή είναι η 29χρονη μητέρα

Βέροια 29χρονη Βέροια 29χρονη Βέροια 29χρονη Βέροια 29χρονη

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ