Βέροια: «Δεν σκότωσα το παιδί μου, δεν ξέρω τι έγινε» ισχυρίζεται τώρα η 29χρονη – Της ασκήθηκε ποινική δίωξη

Αλλάζει την στάση της η 29χρονη μητέρα, η οποία κατηγορείται για την δολοφονία του βρέφους της, στη Βέροια, μία υπόθεση που έχει σοκάρει το πανελλήνιο.

Βέροια: Ασφυκτικό θάνατο «έδειξε» η νεκροψία στο βρέφος – Είχε δαγκωματιές στο κορμί του

Η γυναίκα φέρεται να ισχυρίστηκε έξω από το γραφείο της ανακρίτριας ότι «δεν σκότωσα το παιδί μου, δεν ξέρω τι έγινε», σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το thestival.gr.

Νωρίτερα, ωστόσο, στους αστυνομικούς φέρεται να ομολόγησε και να παραδέχτηκε πως «το έκανα για να εκδικηθώ τον πατέρα του μωρού» όπως ανέφεραν πληροφορίες του enikos.gr.

Βέροια: Στον εισαγγελέα οδηγείται η μητέρα του βρέφους που βρέθηκε νεκρό στον Αλιάκμονα

Της ασκήθηκε ποινική δίωξη

Ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση στην 29χρονη μητέρα του βρέφους, το οποίο βρέθηκε νεκρό στο φράγμα του Αλιάκμονα.

Η κατηγορούμενη παραπέμφθηκε να απολογηθεί στην ανακρίτρια Βέροιας, απ’ όπου ζήτησε και πήρε προθεσμία για την προσεχή Τετάρτη και μέχρι τότε παραμένει υπό κράτηση.

Βέροια: «Το έκανα για να εκδικηθώ τον πατέρα του μωρού» – Τι είπε η 30χρονη μητέρα στους αστυνομικούς

Το χρονικό της τραγωδίας

Η 29χρονη φέρεται να έφυγε μαζί με το παιδάκι της την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς από το σπίτι, όπου διαμένει με τους γονείς σε χωριό της Αλεξάνδρειας Ημαθίας, ενώ ανήμερα της Πρωτοχρονιάς επέστρεψε στο σπίτι χωρίς το παιδί.

Οι δικοί της την ρώτησαν πού είναι το παιδί αλλά δεν μπόρεσαν να πάρουν απαντήσεις, με αποτέλεσμα να ενημερώσουν τις αρχές. Κατά τις ίδιες πληροφορίες η ίδια έπειτα από τις επίμονες προσπάθειες των Αρχών, λύγισε και αποκάλυψε στους αστυνομικούς το σημείο, όπου όπως είπε, άφησε το μωρό, το οποίο όμως όταν εντοπίστηκε δεν είχε τις αισθήσεις του.

Το βρέφος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Βέροιας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Σύμφωνα με την πρώτη εικόνα από την ιατροδικαστική εξέταση, η αιτία θανάτου του 11 μηνών βρέφους φαίνεται να είναι ο πνιγμός.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΛ.ΑΣ. αναφέρονται τα εξής:

«Συνελήφθη χθες (1 Ιανουαρίου 2023) στην Ημαθία, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Βέροιας, ημεδαπή γυναίκα, για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας.

Ειδικότερα, το Τμήμα Ασφάλειας Αλεξάνδρειας ενημερώθηκε από οικείους της ημεδαπής γυναίκας ότι την προηγούμενη μέρα η γυναίκα αποχώρησε με το ανήλικο παιδί της (βρέφος ηλικίας ενός έτους περίπου) από την οικία που διέμεναν και την επόμενη μέρα επέστρεψε στο σπίτι χωρίς το βρέφος.

Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης, εντοπίστηκε από αστυνομικούς σε κοίτη του ποταμού Αλιάκμονα το βρέφος, όπου διακομίσθηκε σε νοσοκομείο και διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Στο σημείο προσήλθαν αρμόδια κλιμάκια του Γραφείου Εγκληματολογικών Ερευνών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ημαθίας και παραγγέλθηκε η διενέργεια ιατροδικαστικής εξέτασης της σορού.

Η συλληφθείσα, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος της, οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Βέροιας και την παρέπεμψε στον Ανακριτή Βέροιας».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ