Τροχαίο στη Ρουμανία: «Συγγνώμη, δεν το προέβλεψα» – Τι δήλωσε ο οδηγός του λεωφορείου

Τα αίτια του δυστυχήματος με το τουριστικό λεωφορείο που μετέφερε Έλληνες στη Ρουμανία διερευνούν οι Αρχές. Νεκρός είναι ένας 53χρονος και σήμερα αναμένεται να γίνει η νεκροψία – νεκροτομή.

Τροχαίο στη Ρουμανία: «Άκουσα παντού φωνές και κλάματα» περιγράφει ο οδηγός του λεωφορείου

Ο οδηγός του λεωφορείου που μετέφερε τους Έλληνες για την εκδρομή που είχαν κλείσει μέσω ταξιδιωτικού πρακτορείου, ζητεί συγγνώμη για τα όσα συνέβησαν.

Όπως υποστήριξε στο OPEN, ακολούθησε την ένδειξη του GPS και γι’ αυτό τελευταία στιγμή άλλαξε λωρίδα για να ακολουθήσει τον δρόμο για το τούνελ.

Τροχαίο στη Ρουμανία: «Αν υπήρχε μποτιλιάρισμα, ως συνήθως, τίποτα δεν θα είχε συμβεί» – Έλληνας κάτοικος μιλά στο enikos.gr

«Δυστυχώς πήρα την απόφαση να κατευθυνθώ προς το τούνελ, δεν υπήρχε σήμανση ότι απαγορεύεται. Ήταν η κακιά η ώρα. Μετά την πρόσκρουση δεν πιστέψαμε ότι θα βγει κανένας ζωντανός. Άκουσα παντού φωνές και κλάματα. Ήμουν σοκαρισμένος και δεν μπορούσα να αντιδράσω. Δυστυχώς ήμουν εγώ στο τιμόνι, θα μπορούσε να ήταν κάποιος άλλος» τόνισε ο οδηγός και πρόσθεσε:

«Είμαι έτοιμος να παρουσιαστώ στη Δικαιοσύνη όποτε με φωνάξουν. Δεν μπορώ να κάνω κάτι άλλο».

Τροχαίο στη Ρουμανία: Γιατί το GPS βρίσκεται στο μικροσκόπιο – Η παράμετρος που εξετάζεται

Δεν προέβλεψε πως θα γινόταν ό, τι έγινε, καθώς είχαν περάσει από πολλά τούνελ στο ταξίδι και δεν υπήρχε κάποιο πρόβλημα.

«Σε ένα δευτερόλεπτο πέρασαν όλα από μπροστά μου και είπα «από εδώ δεν θα βγει κανένας ζωντανός». Όλα έγιναν σε ένα δευτερόλεπτο. Ακολούθησα απλά την πορεία που μου έδειξε το GPS. Όταν η κεραία βρήκε στην κατασκευή, πάτησα απότομα φρένο αλλά δεν μπορούσαμε να αποφύγουμε το δυστύχημα. Δεν έτρεχα», είχε δηλώσει επίσης, ο οδηγός στο MEGA.

Ένα βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας δείχνει το λεωφορείο να πέφτει πάνω στη μεταλλική μπάρα υψομέτρησης και να συνθλίβεται.

Σημειώνεται ότι στο συγκεκριμένο σημείο έχουν συμβεί μέσα σε τέσσερις μήνες 6 παρόμοια ατυχήματα με οχήματα που οδηγούν ξένοι οι οποίοι δεν γνωρίζουν ακριβώς τι συμβαίνει εκεί.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ