Τροχαίο στη Ρουμανία: Γιατί το GPS βρίσκεται στο μικροσκόπιο – Η παράμετρος που εξετάζεται

Πολλά είναι τα ερωτήματα που μένουν αναπάντητα για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το τροχαίο με τουριστικό λεωφορείο που μετέφερε Έλληνες στο Βουκουρέστι, για τις διακοπές των Χριστουγέννων.

Τροχαίο στη Ρουμανία: «Ήταν σαν να έπεσε πάνω μας τρένο» – Τι λέει ο οδηγός του μοιραίου λεωφορείου

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, σήμερα αναμένεται να διενεργηθεί η νεκροψία – νεκροτομή στη σορό του 53χρονου από την Λάρισα που έχασε τη ζωή του στο φρικτό δυστύχημα, ενώ την ίδια ώρα σε σοβαρή κατάσταση είναι δύο από τους τραυματίες που νοσηλεύονται στη Ρουμανία.

Όπως μετέδωσε το OPEN, πρόκειται για μία 62χρονη η οποία νοσηλευόταν αρχικά στην Εντατική. Το μεσημέρι του Σαββάτου αποσωληνώθηκε και έχει επαφή με το περιβάλλον. Επιπλέον, ένας 58χρονος ο οποίος χρειάστηκε να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση.

Ρουμανία: Τι ισχύει με τις προειδοποιητικές αλυσίδες και το λεωφορείο – «Λένε ψέματα»

Το μεσημέρι της Κυριακής, πέντε από τους τραυματίες πήραν εξιτήριο ενώ σήμερα άλλο ένα άτομο αναμένεται να βγει από το νοσοκομείο.

Ερωτήματα για το GPS

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του οδηγού, το GPS ήταν αυτό που υπέδειξε την διαδρομή, ωστόσο αυτό που πρέπει να ερευνηθεί είναι εάν ο οδηγός είχε βάλει στον πλοηγό την ρύθμιση για επιβατικό ΙΧ και όχι για λεωφορείο.

Τραγωδία στη Ρουμανία: «Ο οδηγός του λεωφορείου είναι χάλια ψυχολογικά», λέει ο δικηγόρος του – Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει
Επτά

Ρουμανία: Επτά παρόμοια τροχαία μέσα σε 4 μήνες στο ίδιο σημείο

Στο σημείο που έγινε το μοιραίο δυστύχημα με τους Έλληνες, έχουν γίνει συνολικά 7 παρόμοια τροχαία το τελευταίο 4μηνο.

Κάτι, που ίσως ενισχύει την άποψη που έχουν εκφράσει εμπειρογνώμονες, πως δηλαδή μπορεί να υπήρχε κακοτεχνία στο έργο.

Υπενθυμίζεται πως η δικογραφία που σχηματίστηκε εναντίον του οδηγού κάνει λόγο για ανθρωποκτονία από αμέλεια και σωματικές βλάβες σε 25 άτομα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ