Τρίκαλα: Τα πρώτα ευρήματα για την αιτία θανάτου της 15χρονης μαθήτριας – Τι έδειξε η νεκροψία

Παθολογικά αίτια δείχνει η νεκροψία στην 15χρονη μαθήτρια, η οποία κατέρρευσε και πέθανε ενώ διασκέδαζε με τους συμμαθητές της σε νυχτερινό μαγαζί στα Τρίκαλα, όπου βρίσκονταν για σχολική εκδρομή.

Τρίκαλα: «Διασκέδαζαν και ξαφνικά το κορίτσι κατέρρευσε» – Σε σοκ οι συμμαθητές της 15χρονης που πέθανε σε νυχτερινό μαγαζί

Η νεκροψία-νεκροτομή ολοκληρώθηκε το βράδυ της Κυριακής (7/5). Σύμφωνα με την προϊσταμένη της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Λάρισας Ρουμπίνη Λεονταρή θα ακολουθήσουν, όπως σε κάθε περίπτωση θανάτου νεαρού ατόμου, περαιτέρω εξετάσεις για την πλήρη διερεύνηση τυχόν ύπαρξης παθολογικού υπόβαθρου ή άλλου εξωγενούς παράγοντα.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, το άτυχο κορίτσι φέρεται να αντιμετώπιζε πρόβλημα με την καρδιά του.

Τρίκαλα: Πώς συνέβη η τραγωδία με την 15χρονη μαθήτρια – Κάναμε υπεράνθρωπες προσπάθειες να την σώσουμε, λέει ο διοικητής του νοσοκομείου

Υπενθυμίζεται, ότι μετά τη μεταφορά της 15χρονης στο Νοσοκομείο Τρικάλων, οι γιατροί προσπαθούσαν επί δύο ώρες να το επαναφέρουν, τοποθετώντας ακόμη και βηματοδότη, χωρίς, όμως, αποτέλεσμα.

«Διασκέδαζαν και ξαφνικά το κορίτσι κατέρρευσε» – Σε σοκ οι συμμαθητές της 15χρονης που πέθανε σε νυχτερινό μαγαζί

Τα γέλια πάγωσαν στα Τρίκαλα, την πρώτη κιόλας ημέρα της σχολικής εκδρομής που έκαναν οι μαθητές του 5ου Λυκείου Βύρωνα. Μία 15χρονη κατέρρευσε μπροστά στα μάτια των συμμαθητών της, την ώρα που διασκέδαζαν σε μπαρ της περιοχής, και παρά τις προσπάθειες των γιατρών άφησε την τελευταία της πνοή, βυθίζοντας στο πένθος την οικογένειά της.

Τρίκαλα: Η ιατροδικαστική εξέταση θα δώσει απαντήσεις για τον θάνατο της 15χρονης μαθήτριας

Προχθές, πρώτο βράδυ της εκδρομής, οι μαθητές του Λυκείου βγήκαν σε ένα κέντρο διασκέδασης στα Τρίκαλα. Η 15χρονη ένιωσε ξαφνικά αδιαθεσία και κατέρρευσε μπροστά στους έντρομους συμμαθητές της.

«Είναι τραγικό αυτό που συνέβη, ήταν τα παιδιά, διασκέδαζαν και ξαφνικά εκεί κατέρρευσε το κορίτσι, υπήρχε γιατρός μέσα στο μαγαζί, προσπάθησε το ανάνηψε 2-3 φορές αλλά δεν μπόρεσε, καλέσαμε ασθενοφόρο ήρθε αμέσως το ασθενοφόρο. Έπαθε πάλι επεισόδιο μέσα στο ασθενοφόρο και το πήγαμε στο νοσοκομείο», δήλωσε ο ιδιοκτήτης του μπαρ στο Mega.

Η άτυχη μαθήτρια μεταφέρθηκε αμέσως στα επείγοντα του Γενικού Νοσοκομείου Τρικάλων, όπου οι γιατροί έδωσαν μάχη για να την κρατήσουν στη ζωή. Όμως τα ξημερώματα υπέστη ανακοπή.

Ο Κωσταντίνος Γρηγορίου, Διοικητής Γενικού Νοσοκομείου Τρικάλων σημειώνει: «Παρά το γεγονός ότι επί δύο ώρες και ο επεμβατικός καρδιολόγος και ο αναισθησιολόγος και οι άλλοι γιατροί έκαναν προσπάθειες ΚΑΡΠΑ, δεν απέδωσε και δυστυχώς κατέληξε το παιδί».

Η εκδρομή που κατέληξε σε τραγωδία

Γεμάτοι χαρά και ανυπομονησία οι μαθητές της πρώτης λυκείου ξεκίνησαν τη σχολική εκδρομή από τον Βύρωνα για τα Τρίκαλα, χωρίς κανείς να μπορεί να προβλέψει την τραγωδία που θα εξελισσόταν.

«Κατά τη μία η ώρα εκεί που βρισκόντουσαν σε βραδινή έξοδο, αισθάνθηκε αδιαθεσία ένα κοριτσάκι, η Ιωάννα, δυστυχώς», λέει ο Αλεξάτος Χαράλαμπος, διευθυντής του 5ου λυκείου Βύρωνα.

Σε κατάσταση σοκ οι συμμαθητές πέρασαν τη νύχτα σε ξενοδοχείο στα Τρίκαλα και στη συνέχεια επέστρεψαν στους γονείς τους.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ανέφερε: «Eίναι σε κατάσταση σοκ, έχουν πάει ψυχολόγοι εκεί στο ξενοδοχείο που είναι τα παιδιά, υπάρχουν κάποια διαδικαστικά, δένουν κάποιες καταθέσεις».

«Ένα καλό παιδί και μια καλή μαθήτρια που την αγαπούσαν όλοι και οι καθηγητές και οι μαθητές», υπογράμμισε ο διευθυντής του 5ου λυκείου Βύρωνα.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ