Τρεις πυλώνες στο σχέδιο για άρση της καραντίνας – 200.000 εργαζόμενοι επιστρέφουν στις δουλειές τους

Πάνω από 220.000 εργαζόμενοι θα προσέλθουν στις δουλειές τους στις 4 Μαΐου, αν γίνει δεκτή η πρόταση που επεξεργάζονται το Μέγαρο Μαξίμου και οι λοιμωξιολόγοι, όπως αποκαλύπτει ο ΑΝΤ1. Την τελική μορφή του σχεδίου θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης με διάγγελμα την ερχόμενη Τρίτη.

Η πρώτη φάση των αλλαγών

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να περιγράψει 3 βασικούς πυλώνες, που θα εξελιχθούν ανά 15 ημέρες με κατάληξη την 29η Ιουνίου. Αφορούν:

Λιανεμπόριο (που ξεκινά στις 4 Μαΐου) , (όπως και η) ατομική άθληση, καθώς και σχολεία (με την Γ λυκείου να επιστρέφει μέσα Μαΐου)

Ακολούθως κάθε υπουργείο θα εξειδικεύσει τα μέτρα.

Στις αρχές Μαΐου, προτείνεται η έναρξη με περιορισμούς λιανεμπορίου, πλην πολυκαστημάτων, κομμωτηρίων, κέντρων αισθητικής, ΚΤΕΟ.

Π.χ στα κομμωτήρια που προβλέπεται κοσμοσυρροή θα υπάρχουν:

Στα ασανσέρ προτείνεται χρήση από το 40% του επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων , και μόνον αν δεν υπάρχουν κυλιόμενες σκάλες.

Στόχος του σχεδίου είναι να τονωθεί η αγορά , αλλά και μειωθούν οι δικαιούχοι των 800 ευρώ και να ελαφρυνθεί ο προϋπολογισμός , αφού η κυβέρνηση ούτως ή άλλως σχεδιάζει να τους περιορίσει για τον Μάιο:

Στα μέσα Μαΐου ξεκινούν η Γ’ τάξη του Λυκείου και ανοίγει η εστίαση μόνο σε υπαίθριο χώρο