Τραγωδία στα Τέμπη: Τι υποστήριξε ο μόνιμος σταθμάρχης στην απολογία του – Η δικαιολογία… για το μπλάνκο

Ελεύθερος υπό όρους αφέθηκε ο πιο έμπειρος σταθμάρχης, ο οποίος φέρεται να αποχώρησε νωρίτερα από τον σταθμό της Λάρισας το βράδυ της πολύνεκρης μετωπικής σύγκρουσης των δύο τρένων, στα Τέμπη.

Τέμπη: Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους και ο έμπειρος σταθμάρχης

Ο μόνιμος σταθμάρχης φαίνεται να ήταν υποχρεωμένος να παραμείνει έως τις 23:00, όπως προβλεπόταν από τον προγραμματισμό των βαρδιών, εκείνος, όμως, αποχώρησε νωρίτερα.

Σχετικά με το διορθωμένο έγγραφο με τις βάρδιες που σβήστηκαν με μπλάνκο, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Alpha, ο σταθμάρχης ισχυρίστηκε πως υπήρχε μια… μουτζούρα και χρειάστηκε να την διορθώσει εκείνη την ώρα.

Αναφορικά με το γεγονός ότι έφυγε νωρίτερα απ’ ότι προέβλεπε το ωράριό του, που έληγε στις 23:00, φέρεται να είπε πως τα είχε τακτοποιήσει όλα.

 

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, κατά την δίωρη απολογία του στον εφέτη ανακριτή, ο σταθμάρχης επικαλέστηκε τον κανονισμό Κίνησης του ΟΣΕ, που αναφέρει σε παραγράφους του ότι από την στιγμή που αναλαμβάνει ο επόμενος, την ευθύνη την έχει αυτός και όχι ο προηγούμενος σταθμάρχης.

Έτσι, όπως υποστηρίζει, εφόσον ο επόμενος σταθμάρχης βάρδιας έφτασε στις 22:00, ο ίδιος μπορούσε να φύγει, γιατί δικαιολογείται από τον κανονισμό.

Ερώτημα, ωστόσο, παραμένει γιατί αυτή η παράδοση-παραλαβή έγινε νωρίτερα και τι μπορεί να σημαίνει αυτό, την στιγμή οι μόνιμοι σταθμάρχες εργάζονται 9ωρες βάρδιες.

Πάντως, μετά την απολογία του στον εφέτη ανακριτή ο σταθμάρχης αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους να εμφανίζεται κάθε 15 ημέρες στο αστυνομικό τμήμα της κατοικίας του, να μην εγκαταλείψει την χώρα και να καταβάλει ως εγγύηση 15.000 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη (30/3), απολογείται ο Επιθεωρητής Κυκλοφορίας που ήταν υπεύθυνος για τις βάρδιες της μοιραίας νύχτας. Σύμφωνα με πληροφορίες, θα ισχυριστεί ότι είχε ζητήσει να υπάρχουν δύο άτομα στην βάρδια και μέχρι και τις 23:00. Η απολογία του επιθεωρητή θα γίνει με υπόμνημα 80 σελίδων.

Δείτε το βίντεο με τις πληροφορίες για την απολογία του μόνιμου σταθμάρχη:

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ