Εκλογές 2023: Ο… τελικός της κάλπης και οι τελικοί της Euroleague και του Κυπέλλου Ελλάδας

Η ανακοίνωση του Πρωθυπουργού για την διεξαγωγή των εθνικών εκλογών στις 21 Μαΐου προκάλεσε μια σχετική αναστάτωση στους Έλληνες φιλάθλους και αυτό γιατί οι κάλπες συμπίπτουν με δύο σημαντικούς τελικούς σε μπάσκετ και ποδόσφαιρο.

Αρχικά, για το διήμερο 19  Μαΐου – 21 Μαΐου είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί το final 4 της Euroleague στο Κάουνας της Λιθουανίας. Ο Ολυμπιακός μοιάζει φαβορί, αρχικά  για την πρόκριση του στην τελική τετράδα και φυσικά για την συμμετοχή του στον μεγάλο τελικό που είναι προγραμματισμένος για την Κυριακή 21 Μαΐου, την ημέρα δηλαδή των εκλογών.

Αλλαγή στο πρόγραμμα της Euroleague δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει, οπότε τα μέλη της ελληνικής ομάδας και όσοι φίλαθλοι και δημοσιογράφοι ακολουθήσουν την αποστολή δεν θα ασκήσουν το εκλογικό δικαίωμά τους. Την ίδια ώρα οι φίλαθλοι θα βρίσκονται καρφωμένοι στους τηλεοπτικούς δέκτες τους, καθώς η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων θα συμπίπτει με την πιθανή προσπάθεια των «ερυθρόλευκων» για την κατάκτηση του τροπαίου.

Θέμα όμως δημιουργήθηκε με τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας στο ποδόσφαιρο, καθώς όλες οι πληροφορίες συνέκλιναν ότι θα διεξάγονταν στις 21 Μαΐου. Όπως είναι φυσικό, αυτό πλέον δεν μπορεί να συμβεί.  Αυτή τη στιγμή παραμένει ερωτηματικό τόσο ο χρόνος διεξαγωγής του αγώνα όσο και ο τόπος που θα λάβει χώρα το μεγάλο αυτό ποδοσφαιρικό ραντεβού, με την 7η Απριλίου να είναι η ημερομηνία που θα παρθεί η οριστική απόφαση για την ημερομηνία καθώς και τον τόπο διεξαγωγής του τελικού.

Σημειώνεται ωστόσο πως η εισήγηση της επιτροπής διοργανώσεων ήταν πως αν γίνονταν εκλογές στις 21 Μαΐου, ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας θα μετατοπιζόταν χρονικά κατά μία εβδομάδα, κάτι που σημαίνει πως είναι πολύ πιθανό το σενάριο ο αγώνας να λάβει χώρα στις 27 Μαΐου. Άλλωστε οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τις προηγούμενες ώρες υπήρξε σχετική ενημέρωση για την πρόθεση του πρωθυπουργού να ανακοινώσει την ημερομηνία των εκλογών.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ