Κομοτηνή: Φοιτήτρια καταγγέλλει σεξουαλική παρενόχληση στον χώρο του Πανεπιστημίου – Τι λέει ο πρόεδρος του τμήματος στο enikos.gr

Στιγμές τρόμου έζησε 20χρονη φοιτήτρια, του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας, του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, στην Κομοτηνή όταν, όπως καταγγέλλει, δέχθηκε σεξουαλική παρενόχληση από άγνωστο άνδρα, μέσα στον χώρο του Πανεπιστημίου.

Την είδηση έκανε γνωστή το ίδιο το Τμήμα με ανάρτηση που έκανε σε λογαριασμό που διατηρεί σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης με στόχο να ενημερώσει τους φοιτητές και τις φοιτήτριες.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

 

Ο Πρόεδρος του Τμήματος, Περικλής Πολυζωίδης, μιλώντας στο enikos.gr καταγγέλλει την έλλειψη φωτισμού και φύλαξης στον χώρο, καθώς και ότι το γεγονός δεν ελήφθη άμεσα σοβαρά υπόψη από τις αστυνομικές αρχές.

«Το περιστατικό συνέβη την προηγούμενη εβδομάδα, όταν βρίσκονταν σε εξέλιξη τα απογευματινά μαθήματα του Τμήματος. Από τις δύο αίθουσες που βρίσκονται στο συγκεκριμένο προκάτ, η μία χρησιμοποιείτο για τη διεξαγωγή του μαθήματος και η άλλη ήταν άδεια και σκοτεινή. Τότε, εμφανίστηκε ένας άνδρας αγνώστων στοιχείων, ηλικίας  28 – 30 ετών. Στην αρχή δεν μας κίνησε την περιέργεια, διότι θεωρήσαμε ότι επρόκειτο για φοιτητή του Τμήματος.

Περίπου 1 ώρα αργότερα, χτύπησαν την πόρτα του γραφείου μου δύο φοιτήτριες και κατήγγειλαν πως η μία από τις δύο δέχθηκε σεξουαλική παρενόχληση με τη μορφή λεκτικών προκλήσεων από τον άγνωστο άνδρα. Αμέσως, κινητοποιηθήκαμε, τηλεφωνήσαμε στην ασφάλεια και καταγγείλαμε το περιστατικό. Αρχικά, η αστυνομία δεν έλαβε σοβαρά υπόψη της το περιστατικό και η απάντηση που μας έδωσαν ήταν ότι έχει περάσει αρκετή ώρα και τώρα είναι αργά», σημειώνει ο κ Πολυζωίδης. «Ας έρθει από εδώ η φοιτήτρια για κατάθεση και βλέπουμε», φέρεται να είπαν χαρακτηριστικά οι αστυνομικοί, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Τμήματος.

«Όταν καταγγείλαμε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τη στάση της αστυνομίας, κινητοποιήθηκε άμεσα ο Αστυνομικός Διευθυντής Ροδόπης, ο οποίος κι έχει αναλάβει την υπόθεση προσωπικά», τονίζει ο κ. Πολυζωίδης.

Μάλιστα, ο κ. Πολυζωίδης, αναφέρει ότι πρέπει να λυθεί άμεσα το ζήτημα του φωτισμού και της φύλαξης του  Πανεπιστημίου, γιατί ο χώρος έχει γίνει πλέον ξέφραγο αμπέλι, με αποτέλεσμα οι φοιτητές να μην αισθάνονται ασφαλείς.

Σημειώνεται ότι οι φοιτητές σε κάποια τμήματα του ΔΠΘ στην Κομοτηνή κάνουν ακόμα μαθήματα σε προκάτ μέχρι να ολοκληρωθούν οι εργασίες κατασκευής των νεών κτιρίων.

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ