Θρίλερ με πτήσεις της Emirates: Το e-mail, ο δήθεν «φανατικός Ισλαμιστής» και ο συναγερμός

Νέες πληροφορίες βλέπουν το φως για την υπόθεση με τις δύο πτήσεις της Emirates και τον «ύποπτο» που αναζητούσαν οι αρχές, με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός χθες στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Όλα ξεκίνησαν από ένα e-mail που έστειλε άγνωστο πρόσωπο στην πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα και στο οποίο αναφερόταν ότι ο εν λόγω Τούρκος υπήκοος είναι φανατικός Ισλαμιστής, θα έμπαινε σε πτήση με προορισμό τις ΗΠΑ και θα ανατίναζε το αεροσκάφος στον αέρα.

Στο απόρρητο διαβαθμισμένο πληροφοριακό δελτίο των αμερικανικών υπηρεσιών δεν γινόταν αναφορά ότι επίκειται τόσο μεγάλος κίνδυνος, όπως μετέδωσε το mega.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το mega, όπως προέκυψε τελικά από την έρευνα, ο εν λόγω άνδρας δεν είναι φανατικός Ισλαμιστής, αλλά οπαδός του Γκιουλέν. Είχε έρθει στη χώρα μας με την οικογένειά του και προσπαθεί να εκδώσει βίζα για τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής. Σημειώνεται ότι η γυναίκα του και το παιδί του είχαν ήδη πάει στις ΗΠΑ πριν από μερικούς μήνες.

Επίσης, όσο καιρό βρίσκεται στη χώρα μας δεν έχει καταγραφεί κάποια έκνομη δραστηριότητά του, ενώ οι αρχές γνωρίζουν ότι συνήθως διέμενε σε δύο κατοικίες στην Αθήνα.

Ο εν λόγω Τούρκος υπήκοος δεν βρισκόταν καν στη λίστα των επιβατών των πτήσεων, ενώ σημειώνεται πως όσοι αναχωρούν από τη χώρα μας για τις ΗΠΑ πρέπει να επιδεικνύουν βίζα ή πράσινη κάρτα προκειμένου να επιβιβαστούν στο αεροσκάφος.

Τελικά, διαπιστώθηκε ότι ο 35χρονος Τούρκος υπήκοος βρισκόταν στο σπίτι του. Δεν έχει διευκρινιστεί, όμως, γιατί δεν έγινε έρευνα στην κατοικία του πριν σημάνει ο συναγερμός στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Ο τηλεοπτικός σταθμός έκανε λόγο για αστοχία κάποιων υπηρεσιών, καθώς φαίνεται να έδωσαν παραπάνω βαρύτητα απ’ όση θα έπρεπε στην πληροφορία για τον «ύποπτο» επιβάτη.

H ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ

Η Ελληνική Αστυνομία εξέδωσε ανακοίνωση για την υπόθεση με τις δύο πτήσεις της Emirates και τον «ύποπτο» που αναζητούσαν, με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός την Πέμπτη στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, από την έρευνα δεν προέκυψε τίποτε αξιόποινο σε βάρος του Τούρκου υπήκοου, στο οποίον αναφερόταν ένα e-mail που έστειλε άγνωστο πρόσωπο στην πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα. Στο e-mail, ο άγνωστος έγραφε ότι ο Τούρκος υπήκοος είναι φανατικός Ισλαμιστής, θα έμπαινε σε πτήση με προορισμό τις ΗΠΑ και θα ανατίναζε το αεροσκάφος στον αέρα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ:

«Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνεται ότι, κατόπιν ενδελεχούς και εμπεριστατωμένης έρευνας των αρμόδιων υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας, ουδέν αξιόποινο προέκυψε σε βάρος ατόμου, για το οποίο υπήρχαν πληροφορίες ότι επέβαινε σε μία από τις δύο πτήσεις γνωστής εταιρείας και είχε χαρακτηριστεί ως ύποπτο».

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ