Θεσσαλονίκη: «Το παιδί αιμορραγούσε για 3 ώρες» – Τι λέει στο enikos.gr o πατέρας του 6χρονου που έπεσε από πατίνι

Προκαταρκτική εξέταση διενεργείται από την 4η Υγειονομική Περιφέρεια Θεσσαλονίκης για την οδύσσεια του 6χρονου που την Κυριακή 18 Ιουνίου τραυματίστηκε στο κεφάλι, όταν έπεσε με το πατίνι του και άρχισε να αιμορραγεί από το αυτί. Μάλιστα, οι γονείς του ανήλικου αναγκάστηκαν να τον περιφέρουν για ώρες από το ένα νοσοκομείο στο άλλο για μία αξονική τομογραφία και σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο πατέρας στο enikos.gr καθ’ όλη τη διάρκεια της μεταφοράς: « Το παιδί μου βρισκόταν σε σοκ κι έκλεινε τα μάτια του για να αποκοπεί από την ένταση και το περιβάλλον».

Του Δημήτρη Καλογερόγιαννη 

«Ευτυχώς το παιδί διέφυγε τον κίνδυνο. Xθες πήρε εξιτήριο και σήμερα βρίσκεται στο σπίτι με κάταγμα στο κεφάλι και όπως μας ενημέρωσαν οι γιατροί σε 3-6 εβδομάδες αναμένεται να επανέλθει», ανέφερε ο πατέρας του 6χρονου.

Μιλώντας για το πώς έλαβε χώρα το ατυχές συμβάν αλλά και για την αντίδραση του ίδιου και της συζύγου του όταν είδαν το παιδί χτυπημένο ο ίδιος τόνισε: «Το περιστατικό έλαβε χώρα μπροστά στο σπίτι μας περίπου στις 13:00 την Κυριακή και καλέσαμε άμεσα το ΕΚΑΒ, καθώς ανησυχήσαμε για τον τραυματισμό του μικρού. Ευτυχώς σε 6 λεπτά το ασθενοφόρο είχε φτάσει και μεταβήκαμε γρήγορα στο Ιπποκράτειο όπου κι έγιναν όλες οι απαραίτητες εξετάσεις με τους γιατρούς να κάνουν εξαιρετική δουλειά και να ανταποκρίνονται άμεσα στις ανάγκες του παιδιού. Έγιναν κανονικά οι ακτινογραφίες, ο υπέρηχος, οι αιματολογικές κι αφού ξεμπερδέψαμε με όλες τις εξετάσεις οι γιατροί στο Ιπποκράτειο μας έδωσαν εντολή να πάμε στο νοσοκομείο του Αγ. Παύλου, καθώς αφενός ο ένας αξονικός τομογράφος που υπήρχε εκεί δεν λειτουργούσε καθόλου και αφετέρου ο δεύτερος δεν είχε μπει σε λειτουργία εδώ και τρεις μήνες».

Ωστόσο, σύμφωνα με τα όσα υποστήριξε στο enikos.gr ο πατέρας του 6χρονου η «οδύσσεια» της οικογένειας δεν τελείωσε εκεί.

«Δεν υπήρχε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ κι έτσι μεταφερθήκαμε με ασθενοφόρο του “Χαμόγελου του Παιδιού” από το ένα νοσοκομείο στο άλλο, όμως, για κακή μας τύχη ο μοναδικός αξονικός τομογράφος που διέθετε το νοσηλευτικό ίδρυμα του Αγ. Παύλου δεν ήταν κατάλληλος για παιδιά», είπε ο πατέρας κι έπειτα εξήγησε ότι «οι γιατροί μας προειδοποίησαν ότι όχι μόνο υπήρχε ο κίνδυνος να βγουν λάθος αποτελέσματα για την έκταση του τραύματος του παιδιού αλλά και υπήρχε κίνδυνος για την υγεία του γιατί το παιδί θα βρισκόταν εκτεθειμένο σε υψηλά επίπεδα ακτινοβολίας».

«Έπρεπε να βρεθεί μια λύση άμεσα! Ζήσαμε ώρες αγωνίας, ήταν τρομακτικό για εμάς. Στο μυαλό μας έτρεχαν πολλά πράγματα – τα χειρότερα σενάρια– μην τυχόν πέσει σε κόμμα ο μικρός, μην υπάρξει εσωτερική αιμορραγία…», πρόσθεσε ο πατέρας και στη συνέχεια σχολίασε την κατάσταση στην οποία βρισκόταν το παιδί καθ’ όλη τη διάρκεια της «οδύσσειας».

«Το παιδί αιμορραγούσε για 3 ώρες περίπου και βρισκόταν σε κατάσταση σοκ σε όλη τη διάρκεια των εξετάσεων και της μεταφοράς. Έκλεινε τα μάτια του επίτηδες για να μη βλέπει το αίμα να τρέχει από το αυτί του. Ευτυχώς δεν έχασε τις αισθήσεις του, ήταν μία ψυχοσωματική αντίδραση για να αποκοπεί από την ένταση και το περιβάλλον του», είπε συγκεκριμένα.

«Σαν οικογένεια λέμε δόξα τω θεώ που δεν έγινε κάτι χειρότερο. Η εξέταση τελικά έγινε σε ιδιωτική κλινική στις 19:30 με έξοδα του Ιπποκρατείου», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πατέρας και έπειτα αποκάλυψε πως «την ίδια ημέρα έφτασε για τον ίδιο λόγο στο Ιπποκράτειο άλλη μία οικογένεια από την Κοζάνη, οι οποίοι αναζητούσαν επίσης αξονικό τομογράφο αλλά για πιο ελαφριά τραύματα. Τι θα γινόταν αν τα παιδιά αυτά έφεραν σοβαρότερα τραύματα; Υπό τέτοιες συνθήκες δεν αποκλείεται να “έμενε” και κανένα παιδάκι επί τόπου», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πατέρας.

Τέλος, αφού εξύμνησε για ακόμη μία φορά την προσπάθεια των γιατρών στο Ιπποκράτειο ο πατέρας του 6χρονου δεν παρέλειψε να αναφερθεί στους κινδύνους και τις ελλείψεις του ΕΣΥ.

Κατά τον ίδιο, «οι υπεύθυνοι θα πρέπει να κάνουν λίγο καλύτερα τη δουλειά τους. Θα πρέπει όχι μόνο να διαφυλάξουν τη δημόσια υγεία αλλά και να εξασφαλιστούν τα μέσα για να κάνουν οι γιατροί τη δουλειά τους».

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ