Θεσσαλονίκη: «Για τα μάτια μιας κοπέλας ο ξυλοδαρμός του ποδοσφαιριστή του ΠΑΟΚ»

Ο στρατηγός της αστυνομίας, Βασίλης Μωυσίδης αναφέρθηκε στον ξυλοδαρμό του νεαρού ποδοσφαιριστή του ΠΑΟΚ Β’, στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, τα ξημερώματα της Κυριακής.

Όπως υποστήριξε ο Βασίλης Μωυσίδης, μιλώντας στο «Metropolis 95,5», το επεισόδιο συνέβη για τα «μάτια μιας κοπέλας». Συγκεκριμένα ανέφερε:

«Ο νόμος είναι διαφορετικός όταν πρόκειται για οπαδικό χτύπημα και διαφορετικός όταν πρόκειται για επίθεση για άλλο λόγο. Θα πρέπει να γίνει πιο αυστηρός ο νόμος για ξυλοδαρμούς, για τυφλά χτυπήματα. Όσο για το συγκεκριμένο περιστατικό που συνέβη τα ξημερώματα της Κυριακής θα σας πω την δική μου πληροφόρηση.

Έμαθα πως αυτό το επεισόδιο, έγινε για τα μάτια μιας νεαρής κοπέλας. Δεν πρόκειται δηλαδή για οπαδικό επεισόδιο, αυτό μαθαίνω. Οι δύο νεαροί έβγαιναν από διασκέδαση και συνόδευαν μία κοπέλα. Ζήτησε ο ένας νεαρός άνδρας τον λόγο γιατί κάποιοι άλλοι πείραξαν την κοπέλα. Τον εξύβρισαν από δύο έως έξι άτομα.

Επενέβη ο νεαρός παίκτης του ΠΑΟΚ. Όντως τους επιτέθηκαν έξι άτομα στο πάρκινγκ του λιμανιού και συνέβη ότι συνέβη. Η δικογραφία γίνεται από το λιμενικό σώμα αυτή την στιγμή και όχι από την Αστυνομία. Θα ξεκαθαρίσει όμως η κατάσταση πολύ σύντομα και από τις κάμερες ασφαλείας.

Παρόλα αυτά, ισχύει ότι έγινε το περιστατικό. Και εγώ είμαι φίλαθλος. Λυπάμαι για κάποια συνθήματα που ακούω, όπως το αδέλφια κρατάτε γερά. Δεν βοηθά ώστε να βελτιωθεί η κατάσταση. Πρέπει η Πολιτεία να το δει και το νομοθετικό πλαίσιο πρέπει να γίνει πιο αυστηρό».

«Η επίθεση έγινε χωρίς απολύτως καμία αφορμή»

Σε δηλώσεις του στον «City of Primo 106.1» ο εκπρόσωπος του ποδοσφαιριστή, Διονύσης Γιαννόπουλος υποστήριξε ότι η επίθεση ήταν απρόκλητη και πως ο νεαρός ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ Β επιχείρησε να χωρίσει τους εμπλεκομένους:

«Έχουμε αγωνία αυτή τη στιγμή. Έχουν έρθει και οι γονείς του από το Ρέθυμνο. Βρισκόμαστε εν αναμονή των εξετάσεων. Ο ποδοσφαιριστής νοσηλεύεται στο Ιπποκράτειο, έχει κάταγμα στο ζυγωματικό, θα γίνει αξιολόγηση αν θα πρέπει να κάνει επέμβαση. Είναι ένα παιδί που είναι ενεργό μέλος του ΠΑΟΚ Β και εν δυνάμει ποδοσφαιριστής της ανδρικής ομάδας. Άλλος ένας από την παρέα του χτυπήθηκε και νοσηλεύεται. Εκείνο το παιδί δέχθηκε πολλά δαγκώματα, στο αυτί και σε άλλα σημεία.

Δεν ήταν σε καλή κατάσταση. Μπήκαμε σε μία διαδικασία που χωρίζεται σε δύο σκέλη. Τόσο το ιατρικό κομμάτι όσο και το νομικό. Έχουμε ζητήσει από το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο την γνωμάτευση, την οποία και θα λάβουμε. Πέρα από τους αυτόπτες μάρτυρες, υπάρχει και βιντεοληπτικό υλικό από το Λιμάνι, το οποίο θα εξεταστεί από τις Δικαστικές Αρχές.

Πηγαίνοντας προς το αυτοκίνητο, δέχθηκαν μία απρόκλητη επίθεση από μια παρέα 6-7 ατόμων, έχουν συλληφθεί μόνο οι 2. Η επίθεση έγινε χωρίς απολύτως καμία αφορμή. Ο ποδοσφαιριστής  προσπάθησε να χωρίσει τα άτομα που τσακώνονταν και δέχθηκε ένα δυνατό χτύπημα, το οποίο τον οδήγησε σε λιποθυμία.

Περιμένουμε να συλληφθούν και οι υπόλοιποι, δεν είναι δυνατόν να κυκλοφορούν τέτοια άτομα στην πόλη. Έχει οριστεί δικάσιμος για το πρώτο 15ήμερο του Νοέμβρη».

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ