Τουρκία: Ναρκοδολάρια στα κρατικά ταμεία δέχεται ο Ερντογάν – Καταγγελίες Κιλιτσντάρογλου

Διαφθορά σε ανώτατο επίπεδο, στην κυβέρνηση, καταγγέλλει ο αρχηγός της αντιπολίτευσης στην Τουρκίας, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, και δεν διστάζει να μιλήσει με ονοματεπώνυμο, κατηγορώντας ευθέως τον υπουργό Σοΐλού ότι κάνει τα στραβά μάτια στη διακίνηση ναρκωτικών, με στόχο να μπουν στη χώρα χρήματα.

Καθώς η Τουρκία μπαίνει σταδιακά σε προεκλογική περίοδο,  οι διαξιφισμοί μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης γίνονται όλο και πιο συχνοί. Σύμφωνα με την καταγγελία του επικεφαλής του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, η κυβέρνηση Ερντογάν, για να αντιμετωπίσει το τρομερό πρόβλημα έλλειψης ρευστού που αντιμετωπίζει η Τουρκία αποφάσισε να επιτρέψει την εισαγωγή μαύρου χρήματος από διακίνηση ναρκωτικών. Ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, έκανε την καταγγελία μέσω των κοινωνικών δικτύων. και η καταγγελία του δεν ήταν ανώνυμη ούτε γενική. Μίλησε πολύ συγκεκριμένα, αποδίδοντας την συγκεκριμένη κατηγορία στον υπουργό Εσωτερικών Σουλεημάν Σοϊλού, τον οποίον χαρακτήρισε «Breaking Bad Σουλεϊμάν!».

 

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του CHP (Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα), «το παλάτι μπήκε σε ένα βρόμικο παιχνίδι, καθώς εξαντλήθηκαν οι πόροι της χώρας. Αυτό το παιχνίδι είναι το εξής. Έκλεισαν τα μάτια τους για να μπει οποιοδήποτε μαύρο χρήμα στη χώρα. Είπαν “φέρτε χρήματα από οπουδήποτε και δεν θα ρωτήσουμε την πηγή τους”… Κι αυτό το βρώμικο, μαύρο χρήμα, δηλαδή το χρήμα των ναρκωτικών το χρησιμοποίησαν για να καλύψουν τα εμπορικά ελλείμματα της Τουρκίας…», έγραψε ο Κιλιτσντάρογλου και συνέχισε:
«Από οποιοδήποτε σημείο του κόσμου, όλοι οι βαρόνοι ναρκωτικών και όλες οι συμμορίες ναρκωτικών, ήρθαν με τα χρήματα τους και εγκαταστάθηκαν στην Κωνσταντινούπολη και αργότερα άρχισαν να συγκρούονται μεταξύ τους στα καφέ και στα εμπορικά κέντρα. Η Κωνσταντινούπολη μετατράπηκε σε κέντρο σύγκρουσης βαρόνων ναρκωτικών, συμμοριών ναρκωτικών και διεθνών εγκληματικών οργανώσεων».
«Το παλάτι γνωρίζει πως οι ίδιοι κάλεσαν τα ναρκωτικά στη χώρα. Φωτογραφήθηκαν με όλους αυτούς. Να το πω με την γλώσσα των νέων, ο Breaking Bad Σουλεϊμάν έκλεισε τα μάτια του στη δηλητηρίαση των νέων με τα ναρκωτικά», έγραψε ο επικεφαλής του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος στο Διαδίκτυο.

Η απάντηση

Καθώς οι κατηγορίες είναι πολύ βαριές, και γίνονται ουσιαστικά σε προεκλογική περίοδο, ο Σοΐλού ανέλαβε να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά. Έγραψε λοιπόν κι εκείνος με τη σειρά του στο Τουίτερ ότι οι δηλώσεις Κιλιτσντάρογλου είναι ξενοκίνητες κι έρχονται από την Αμερική. πρόκειται για σαφή υπαινιγμό ότι ο αρχηγός της τουρκικής αντιπολίτευσης παίζει το παιγνίδι του Φετουλάχ Γκιουλέν. «Σιγά σιγά εμφανίζονται οι παραγγελίες που δέχεται ο Κιλιτσντάρογλου από το κατάστημα χάμπουργκερ στην Αμερική. Δεν θα σας απογοητεύσουμε: Δε θα σας αφήσουμε με τα ψέματα: Δεν θα σας αφήσουμε με τις συκοφαντίες».

 


«Αν δεν αποδείξεις έστω ένα μέρος αυτής της λάσπης, τότε είσαι ανέντιμος». Και για να κάνει πιο εντυπωσιακή και αιχμηρή την απάντηση, ο Σοϊλού συμπλήρωσε:
«Αν φυσικά υπάρχει κάποια αξία η εντιμότητα για τον ίδιο».

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ