Θεολόγος: «Νιώθω σαν να μου έχουν κόψει τα χέρια» – Συγκλονίζει ο 22χρονος που τραυματίστηκε όταν βούτηξε για τον σταυρό

Συγκλονίζει ο 22χρονος, ο οποίος τραυματίστηκε στα χέρια και στον αυχένα του, όταν βούτηξε για να πιάσει τον σταυρό για τα Θεοφάνια, στην Σκάλα Θεολόγου, στη Μαλεσίνα. «Νιώθω να σαν να μου έχουν κόψει τα χέρια», δηλώνει ο νεαρός, ο οποίος είναι καθηλωμένος στο κρεβάτι του νοσοκομείου και με νάρθηκα στα δύο του χέρια, τα οποία έχει σπάσει από την πτώση του στο νερό.

Θεολόγος: «Είναι πολυτραυματίας», λέει ο πατέρας του 22χρονου που χτύπησε όταν βούτηξε για τον σταυρό – Τι καταγγέλλει

Μετά βίας κουνά τα δάχτυλά του, άλλωστε είναι και η μοναδική κίνηση που μπορεί να κάνει. «Είναι η μόνη κίνηση που μπορώ να κάνω, γιατί νιώθω ότι κουνιούνται τα κόκκαλά μου. Δεν μπορώ να κάνω κάτι άλλο», λέει ο 22χρονος Γιάννης Καλλέργης στην εκπομπή LiveNews.

Το χειρουργείο στο δεξί του χέρι, διήρκεσε 7 ώρες. Αναμένεται να χειρουργηθεί και στο αριστερό χέρι του.

Θεολόγος: Νέα ΒΙΝΤΕΟ από τον τραυματισμό του 22χρονου – Χτύπησε στα χέρια και τον αυχένα όταν βούτηξε για τον σταυρό

Περιγράφει το πώς χτύπησε όταν έπεσε με το κεφάλι και τα χέρια μέσα στο νερό, σε βάθος μόλις 30 εκατοστών. Όπως λέει, οι αγκώνες του άνοιξαν προς τα έξω. «Όταν έπεσε ο σταυρός, έκανα μακροβούτι ως συνήθως με τα χέρια μπροστά και έτσι τα χεριά έσπασαν μέσα στη θάλασσα. Οι αγκώνες μου άνοιξαν προς τα έξω αντί προς τα μέσα», λέει στην κάμερα.

Ήταν 10 το πρωί ανήμερα των Θεοφανίων, όταν ο ιερέας πέταξε τον σταυρό στη θάλασσα. Ο Γιάννης, που είναι επισκέπτης στην περιοχή, έπεσε από την εξέδρα προκειμένου να πιάσει τον σταυρό. Ήταν ο μοναδικός που έπεσε με το κεφάλι και τα χέρια στην ανάταση. Μουδιασμένος ακόμα από την πτώση, ο Γιάννης σηκώθηκε και περπάτησε στο νερό. Τα χέρια του είχαν παραλύσει και φαίνονταν κρεμασμένα. Λίγα βήματα παρακάτω, φίλησε τον σταυρό κι εκεί κατέρρευσε. Έχασε τις αισθήσεις του και σωριάστηκε μέσα στη θάλασσα. 

Θεοφάνια: Η στιγμή του τραυματισμού του 22χρονου που βούτηξε για τον σταυρό στον Θεολόγο – Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ

Σε ημιλιπόθυμη κατάσταση, ο 22χρονος διακομίστηκε αρχικά στο Κέντρο Υγείας και στη συνέχεια στο νοσοκομείο της Λαμίας. Αφού σταθεροποιήθηκε η κατάστασή του, μεταφέρθηκε αρκετές ώρες αργότερα σε ιδιωτικό νοσοκομείο των Αθηνών, όπου παραμένει για νοσηλεία έως και σήμερα.

«Είμαι ο μόνος που έπεσα έτσι και έγινε το κακό. Ήταν τόσο ρηχά που οι αγκώνες μου ήταν έξω από το νερό», αναφέρει ο 22χρονος. «Ήταν να γίνει. Θα μου πάρει κανένα 5μηνο να λειτουργήσω ξανά κανονικά», τονίζει ο Γιάννης στην εκπομπή.

Φύλακας άγγελος ο πατέρας του, ο οποίος βρίσκεται δίπλα του 24 ώρες το 24ωρο. «Ένα ευχαριστώ είναι λίγο στους κατοίκους της Μαλεσίνας και του Θεολόγου. Έφεραν κουβέρτες, νερά, sleeping bag», λέει ο πατέρας του στην ίδια εκπομπή.

Καταγγέλλει, δε, ότι κανείς από τους δημόσιους φορείς που διοργάνωσαν την τελετή δεν έχουν επικοινωνήσει μαζί τους έστω και σε ανθρώπινο επίπεδο. «Δεν με έχει πάρει καμία δημόσια αρχή ένα τηλέφωνο να ενδιαφερθεί γι’ αυτό που συνέβη στην περιοχή τους. Δεν υπήρχε αστυνομία. Δεν υπήρχε οργάνωση. Πήγαν είδαν την εξέδρα; Ήταν ικανή να κρατήσει όλον αυτόν τον κόσμο;».

Οι γιατροί παραμένουν αισιόδοξοι για τον νεαρό φοιτητή, ενώ εκτιμούν ότι θα χρειαστούν τουλάχιστον τέσσερις μήνες ώστε να είναι ξανά λειτουργικός.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ