Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Πυρετώδεις προετοιμασίες και αυξημένα μέτρα για 200 προσκεκλημένους – Ποιοι θα δώσουν το «παρών»

Με αυξημένα μέτρα ασφαλείας θα διεξαχθεί την ερχόμενη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου  στις 12 το μεσημέρι η κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου στη Μητρόπολη Αθηνών, καθώς παρά το γεγονός πως αποτελεί, με απόφαση της κυβέρνησης μια ιδιωτική τελετή, οι αφίξεις από την Ευρώπη το επιβάλλουν.

Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Η Τατιάνα Μπλάτνικ αποχαιρετά τον πεθερό της – Τα λόγια αγάπης

Αυξημένη είναι και η φύλαξη στο Τατόι, όπου θα ταφεί ο τέως βασιλιάς στα βασιλικά κτήματα σε πιο στενό οικογενειακό κύκλο.

Η λίστα των παρισταμένων δεν έχει ακόμα κλείσει, όμως, σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ», περίπου 200 άτομα θα μπορέσουν να βρεθούν εντός της Μητρόπολης λόγω και των μέτρων που ισχύουν για τον κορονοϊό. Η σορός αναμένεται να τεθεί και σε ένα «άτυπο» λαϊκό προσκύνημα στο παρεκκλήσι της Μητρόπολης από τις 06.00 έως τις 10.00 το πρωί.

Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Από τις 6 έως τις 10 το πρωί της Δευτέρας η σορός του στο παρεκκλήσι της Μητρόπολης

Οι γιοι του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου παρακολουθούν από κοντά τις πυρετώδεις εργασίες στο Τατόι ώστε να είναι όλα έτοιμα έως τη Δευτέρα για την ταφή του πατέρα τους.

Την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη ενώ προεξοφλείται ότι θα παρευρεθούν και πρόσωπα από την εγχώρια πολιτική σκηνή. Το «πράσινο φως» έχουν πάρει οι «γαλάζιοι» βουλευτές που θέλουν να πάνε στην κηδεία.

Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Σε δύο επίπεδα τα αυξημένα μέτρα ασφαλείας για την κηδεία

Όσον αφορά στους προσκεκλημένους από τους βασιλικούς οίκους της Ευρώπης, τα Μέσα Ενημέρωσης της Ισπανίας επιβεβαίωσαν ότι εκτός από την βασιλομήτορα Σοφία της Ισπανίας και την Ειρήνη, τις δύο αδελφές του τέως βασιλιά που βρίσκονται ήδη στην Ελλάδα, το «παρών» στην κηδεία θα δώσει όλη η βασιλική οικογένεια: ο βασιλιάς Φελίπε και η σύζυγός του Λετίθια, οι δύο αδελφές του, πριγκίπισσες Έλενα και Κριστίνα, αλλά και ο επίτιμος βασιλιάς Χουάν Κάρλος, ο οποίος διαμένει τα τελευταία χρόνια στο Άμπου Ντάμπι,

Όσον αφορά στην εκπροσώπηση του βρετανικού βασιλικού οίκου, το τοπίο δεν έχει ακόμα ξεκαθαρίσει, παρότι γνωρίζουμε ότι για λόγους πρωτοκόλλου δεν θα δώσει το «παρών» ο βασιλιάς Κάρολος.

Ανοιχτό είναι ωστόσο το ενδεχόμενο την οικογένειά του να εκπροσωπήσει ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου, πρίγκιπας Ουίλιαμ, ενώ αυξημένες πιθανότητες να παρευρεθούν έχουν επίσης και τα αδέλφια του Καρόλου, πριγκίπισσα Άννα και Έντουαρντ, κόμης του Ουέσεξ.

Η βασιλική οικογένεια της Δανίας, από όπου προέρχεται η σύζυγος του Κωνσταντίνου, Άννα Μαρία, όλα δείχνουν ότι θα εκπροσωπηθεί από την ίδια τη βασίλισσα Μαργκρέτε, ενώ σε κάθε περίπτωση στην Αθήνα θα βρεθεί ο διάδοχος πρίγκιπας Φρειδερίκος.

Εκπροσώπους αναμένεται να στείλουν επίσης οι ενεργοί βασιλικοί οίκοι της Σουηδίας, της Νορβηγίας, του Βελγίου και οι πρώην οίκοι των χωρών των Βαλκανίων, ενώ από το Λουξεμβούργο αναμένεται να έρθει στην Ελλάδα ο μέγας δούκας της χώρας Χένρι.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ