Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Από τις 6 έως τις 10 το πρωί της Δευτέρας η σορός του στο παρεκκλήσι της Μητρόπολης

Η σορός του τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου θα βρίσκεται το πρωί της Δευτέρας 16 Ιανουαρίου 2023 στο παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου στη Μητρόπολη, από τις 06:00 έως τις 10:00, σύμφωνα με πληροφορίες.

Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Στις 12 το μεσημέρι της Δευτέρας η εξόδιος ακολουθία – Ποιοι αναμένεται να έρθουν στην Ελλάδα

Όπως ανέφερε ο ΣΚΑΪ, όσοι πολίτες επιθυμούν, θα μπορούν να μεταβούν από τις 06:00 έως τις 10:00 την Δευτέρα, στο παρεκκλήσι δίπλα από τον ιερό ναό προκειμένου να αποτίσουν φόρο τιμής στον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο. Στις 12 το μεσημέρι θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία στην Μητρόπολη Αθηνών.

Στην συνέχεια η σορός του τέως Βασιλιά θα μεταφερθεί στους βασιλικούς τάφους στο Τατόι.

Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Σε δύο επίπεδα τα αυξημένα μέτρα ασφαλείας για την κηδεία

Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Ποιοι αναμένεται να έρθουν στην Ελλάδα

Τα ισπανικά ανάκτορα επιβεβαίωσαν ότι ο βασιλιάς Φίλιππος και η σύζυγός του θα μεταβούν στην Ελλάδα για την κηδεία, ενώ η βασιλομήτωρ Σοφία, αδελφή του εκλιπόντα, βρίσκεται εδώ και ημέρες στην Αθήνα.

Στην κηδεία το «παρών» θα δώσει και ο Χουάν Κάρλος, επίτιμος βασιλιάς της Ισπανίας ο οποίος τα τελευταία χρόνια ζει εξόριστος στο Άμπου Ντάμπι.

Οικονόμου: Δεν είναι καιρός για εντάσεις και διχασμούς – Τι είπε για τη δήλωση Σαμαρά για τον τέως βασιλιά

Δεδομένη είναι η εκπροσώπηση της βρετανικής βασιλικής οικογένειας στην κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, χωρίς ωστόσο να έχει ακόμα ληφθεί απόφαση για το ποιος θα παρευρεθεί. Το «παρών» αναμένεται να δώσουν και μέλη της βασιλικής οικογένειας της Δανίας, καθώς η βασίλισσα Μαργαρίτα της Δανίας ήταν η κουνιάδα του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου.

Κηδεία τέως βασιλιά Κωνσταντίνου: Αυξημένα μέτρα ασφαλείας

Πολύ αυστηρά και αυξημένα μέτρα ασφαλείας θα λάβει η ΕΛ.ΑΣ. για την κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, την ερχόμενη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου. Η Εξόδιος Ακολουθία θα τελεστεί στη Μητρόπολη Αθηνών χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου, ενώ η ταφή του θα γίνει στο Τατόι, στους βασιλικούς τάφους.

Τα μέτρα ασφαλείας της Αστυνομίας θα είναι αντίστοιχα με αυτά που λαμβάνονται όταν φτάνουν στη χώρα μας αρχηγοί κρατών και θα αναπτυχθούν σε δύο επίπεδα. Το πρώτο επίπεδο αφορά στην προστασία των επισήμων, που αναμένεται να αφιχθούν στην Ελλάδα προκειμένου να παραστούν στην κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου.

Το δεύτερο επίπεδο σχετίζεται με την αποτροπή τυχόν επεισοδίων είτε στη Μητρόπολη, είτε στο Τατόι.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ