Οικονόμου: Δεν είναι καιρός για εντάσεις και διχασμούς – Τι είπε για τη δήλωση Σαμαρά για τον τέως βασιλιά

Στις συζητήσεις που έγιναν στο Μέγαρο Μαξίμου σχετικά με το τελετουργικό της κηδείας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου αλλά και στη δήλωση του Αντώνη Σαμαρά αναφέρθηκε ο Γιάννης Οικονόμου κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος δεν θέλησε να σχολιάσει τη δήλωση Σαμαρά και είπε χαρακτηριστικά τα εξής:

«Δεν έχω κάποιο σχόλιο να κάνω για τις απόψεις του πρώην Πρωθυπουργού.  Η ελληνική δημοκρατία είναι μία ώριμη δημοκρατία και αυτό μας επιτρέπει να αντιμετωπίζουμε χωρίς κομπλεξισμούς,  χωρίς δυσκολίες τέτοια ζητήματα. Το Πολιτειακό στη χώρα μας έχει λυθεί οριστικά.  Υπάρχουν άνθρωποι που προσεγγίζουν το θέμα μέσα από διαφορετική οπτική… Αναφέρομαι σε μία υπαρκτή κατάσταση. Δεν αναφέρομαι στον πρώην Πρωθυπουργό. Η κυβέρνηση οφείλει να βλέπει το θέμα συνολικά, θεσμικά και ολιστικά. Δεν είναι καιρός να καλλιεργήσουμε εντάσεις, εσωστρέφεια και διχασμούς, με αναφορά στο παρελθόν. Εμείς είμαστε εστιασμένοι στη διαχείριση του μέλλοντος».

«Η ελληνική δημοκρατία είναι ώριμη και δυνατή.  Δεν κινδυνεύει από τίποτα και από κανέναν. Ο τέως βασιλιάς κηδεύεται ως ιδιώτης. Θα τηρηθεί πλήρως το πρωτόκολλο. Όλα θα γίνουν με αξιοπρέπεια», πρόσθεσε.

Ο κ. Οικονόμου είπε ακόμη ότι ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης έχει συλλυπηθεί την σύζυγο και τα παιδιά του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, ενώ επεσήμανε ότι «οι συζητήσεις ανάμεσα στην κυβέρνηση και την οικογένειά του έγιναν σε πολύ καλό κλίμα, σε κλίμα που υπήρχε κατανόηση για τις ευαισθησίες της κάθε πλευράς».

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ:

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ