Qatar Gate: Ο Ταραμπέλα παραιτήθηκε από την αντιπροσωπεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τις χώρες του Κόλπου

Ο Βέλγος ευρωβουλευτής Μαρκ Ταραμπέλα παραιτήθηκε σήμερα από μέλος και αντιπρόεδρος της αντιπροσωπείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Κατάρ και σε άλλες χώρες της Αραβικής Χερσονήσου (DARP), λόγου της εμπλοκής του ονόματός του στο σκάνδαλο Qatar Gate.

Qatar Gate: Η ακρόαση του Φραντσέσκο Τζιόρτζι αναβλήθηκε για τις 26 Ιανουαρίου

Ο Ταραμπέλα είναι ένας από τους δύο ευρωβουλευτές που βρίσκονται αντιμέτωποι με το ενδεχόμενο άρσης της ασυλίας τους, εν μέσω των αποκαλύψεων ότι πολιτικοί της ΕΕ δωροδοκήθηκαν από το Κατάρ και το Μαρόκο, επισημαίνει το Politico. Ο Ταραμπέλα επιμένει στην αθωότητά του.

Όπως δήλωσε, «πήρε αυτή την απόφαση υπό τις τρέχουσες συνθήκες προς το συμφέρον της καλής συνέχισης των δραστηριοτήτων της DARP», έγραψε η Χάνα Νόιμαν, η Γερμανίδα ευρωβουλευτής των Πρασίνων που προεδρεύει της DARP, σε ένα email προς τα μέλη της αντιπροσωπείας.

Qatar Gate: Ανακρίθηκε ο πατέρας της Εύας Καϊλή – Παραμένει ελεύθερος

Η ίδια πρόσθεσε ότι η επόμενη συνάντηση της αντιπροσωπείας DARP θα πραγματοποιηθεί κεκλεισμένων των θυρών «για να γίνει απολογισμός του αντίκτυπου του λεγόμενου ‘Qatar Gate’ στις σχέσεις της ΕΕ με τις χώρες του Κόλπου».

Ο Ταραμπέλα έχει ήδη θέσει εαυτόν εκτός της ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών (S&D) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ενώ το Σοσιαλιστικό Κόμμα της Βαλλονίας είχε προηγουμένως ανακαλέσει την ιδιότητα του ως μέλος.

Le Soir για Qatar Gate: Η «επιχείρηση Mezzo» και τα πακέτα με τα 700.000 ευρώ στο σπίτι του Παντσέρι

Η απόφαση του Ταραμπέλα να παραιτηθεί από την αντιπροσωπεία DARP έρχεται μια ημέρα μετά την παραίτηση της Μαρία Αρένα από την θέση της προέδρου της υποεπιτροπής για τα ανθρώπινα δικαιώματα – λίγες ώρες μετά το δημοσίευμα του Politico που αποκάλυψε ότι δεν δήλωσε πληρωμένο ταξίδι στο Κατάρ.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ