Le Soir για Qatar Gate: Η «επιχείρηση Mezzo» και τα πακέτα με τα 700.000 ευρώ στο σπίτι του Παντσέρι

Στο Qatar Gate επανέρχεται και σήμερα η βελγική εφημερίδα Le Soir, με μία ανασκόπηση των εξελίξεων που έχουν οδηγήσει σε προφυλάκιση της Ελληνίδας ευρωβουλευτή Εύα Καϊλή. Ιδιαίτερα αναφέρεται στην επιχείρηση Mezzo, με την οποία η κρατική ασφάλεια του Βελγίου μπήκε στο διαμέρισμα του Παντζέρι και φωτογράφισε τα χρήματα που βρήκε.

Qatar Gate: Παραιτήθηκε η Μαρί Αρενά από την προεδρία της υποεπιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Το σημερινό δημοσίευμα, πέραν της ανασκόπησης των παλαιότερων δημοσιευμάτων της εφημερίδας έχει το νέο στοιχείο των φωτογραφιών που τράβηξαν οι μυστικές υπηρεσίες του Βελγίου, όταν εισέβαλαν μυστικά στο σπίτι του Αντόνιο Παντσέρι. Δεν διαφέρουν πολύ από τις φωτογραφίες που έχουν δημοσιευτεί ως τώρα.

Η επιχείρηση με κωδικό όνομα «Mezzo»

Ήταν Άνοιξη του 2022, όταν μία ομάδα πρακτόρων της Κρατικής Ασφάλειας μπαίνει διακριτικά στο επταώροφο κτίριο με χρώμα ψαμμίτη στο Schaerbeek, μισό χιλιόμετρο από τον πύργο Reyers.

Qatar Gate: Καταθέτει ο πατέρας της Εύας Καϊλή – Τι αναφέρει το πρακτορείο Ansa

Εκεί ζει ο πρώην Ιταλός πολιτικός Pier Antonio Panzeri, 67 ετών.  Η Ασφάλεια έχει την εγγύηση ότι δεν είναι κανείς  στο σπίτι εκείνη την ώρα. Αρχίζουν την έρευνα και κάνουν διάνα.  Μέσα σε μια βαλίτσα και σε ένα χρηματοκιβώτιο βρήκαν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.

Politico για Qatar Gate: Δωρεάν πτήσεις, μια κρυφή συμφωνία και «καταιγίδα» διαφθοράς

Κάτω από το κρεβάτι βρήκαν μια μαύρη βαλίτσα με ροδάκια μέσα στην οποία υπήρχαν τέσσερα πακέτα με χρήματα. Ήταν 7.601 χαρτονομίσματα των 50 ευρώ, συνολικά 380.050 ευρώ.

Η κατοικία είχε και άλλους «θησαυρούς» για την έρευνα. Μέσα σε ντουλάπα βρέθηκαν άλλα 320.000 ευρώ σε χαρτονομίσματα των 50, 100 και 200 ευρώ. Οι αστυνομικοί φωτογράφισαν τα πάντα και έφυγαν χωρίς να αφήσουν ίχνη. Φωτογράφισαν και την βαλίτσα, κι έτσι μπόρεσαν να την συγκρίνουν με την φωτογραφία έξω από το ξενοδοχείο πολυτελείας  όπου ο Παντσέρι συναντήθηκε με τον Καταριανό υπουργό στις Βρυξέλλες.

Είχε φτάσει εκεί με τον σύντροφο της Καϊλή, Φραντσέκο Τζιόρτζι, και με μια τροχήλατη βαλίτσα. Όταν έληξε η συνάντηση, η βαλίτσα φαινόταν σαφώς πιο φουσκωμένη.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ