Τέλος τα ηλεκτρικά πατίνια για τους κάτω των 17 ετών – Ξεκίνησαν οι έλεγχοι

Η κυβέρνηση εισάγει νομοσχέδιο του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, το οποίο απαγορεύει τη χρήση ηλεκτρικών πατινιών από ανηλίκους κάτω των 17 ετών. Στόχος είναι η ενίσχυση της οδικής ασφάλειας και η μείωση των ατυχημάτων, θεσπίζοντας παράλληλα υποχρεωτική ασφάλιση και ψηφιακό μητρώο για όλα τα πατίνια, καθώς και αυστηρότερες κυρώσεις, έπειτα από απανωτά περιστατικά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
ΣΥΝΟΨΗ ΑΡΘΡΟΥ

Τα βασικά σημεία του άρθρου

  • Η χρήση ηλεκτρικών πατινιών απαγορεύεται για τους ανηλίκους κάτω των 17 ετών, στο πλαίσιο της ενίσχυσης της οδικής ασφάλειας.
  • Τέθηκαν αυστηρά πλαίσια στη γενικότερη χρήση των πατινιών, με την καθιέρωση υποχρεωτικής ασφάλισης για όλα τα πατίνια και τη δημιουργία ψηφιακού μητρώου.
  • Ο νόμος προβλέπει αυστηρότερες κυρώσεις για παραβάσεις, όπως η κυκλοφορία σε δρόμους με όριο άνω των 50 χλμ./ώρα.

Το κείμενο κάθε σύνοψης ελέγχεται από δημοσιογράφους του ENIKOS

Google Προσθέστε το ENIKOS ως προτιμώμενη πηγή στη Google

Ηλεκτρικά πατίνια τέλος για τους ανήλικους κάτω των 17 ετών. Με το νομοσχέδιο του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών το οποίο εισάγεται σήμερα Τρίτη (21/7) στην Ολομέλεια της Βουλής προς ψήφιση, η κυβέρνηση βάζει τέλος στην χρήση ηλεκτρικών πατινιών από ανηλίκους κάτω των 17 ετών.

Ηλεκτρικά πατίνια: Απαγόρευση κάτω των 17 ετών, πρόστιμα έως 1.000 ευρώ και υποχρεωτική ασφάλιση

Ξεκίνησαν οι έλεγχοι

Κλιμάκια της Τροχαίας «σηκώνουν μανίκια» αμέσως. Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos, στην είσοδο του Ζαππείου επί της Αμαλίας, τροχονόμοι θα πραγματοποιούν ελέγχους για ηλεκτρικά πατίνια από τις 11.00 το πρωί.

Στόχος η μείωση των ατυχημάτων

Στόχος είναι η ενίσχυση της οδικής ασφάλειας και η μείωση των ατυχημάτων.

Νομοθετική παρέμβαση για τα ηλεκτρικά πατίνια: Καθολική απαγόρευση χρήσης σε άτομα κάτω των 17 ετών και νέα «τσουχτερά» πρόστιμα

Θεσπίζεται η καθολική απαγόρευση χρήσης ηλεκτρονικών πατινιών για ανηλίκους κάτω των 17 ετών, με τις εταιρείες να καλούνται να σταματήσουν τις ενοικιάσεις και τις πωλήσεις στις συγκεκριμένες ηλικίες.

Επιπροσθέτως, τίθενται αυστηρά πλαίσια στη γενικότερη χρήση των πατινιών, με την καθιέρωση υποχρεωτικής ασφάλισης για όλα τα πατίνια και τους χρήστες και τη δημιουργία ενός ψηφιακού μητρώου ηλεκτρικών πατινιών στο υπουργείο, με σκοπό την ευκολότερη ταυτοποίηση των κατόχων και των χρηστών του κάθε οχήματος.

Κρήτη: Στη ΜΕΘ νοσηλεύονται 2 ανήλικοι που τραυματίστηκαν με πατίνια

Το νομοσχέδιο προβλέπει επίσης αυστηρότερες κυρώσεις για παραβάσεις, όπως η κυκλοφορία σε δρόμους με όριο άνω των 50 χλμ./ώρα.

 

Τα απανωτά περιστατικά του τρόμου

Στις αρχές Μαΐου καταγράφηκαν δύο τραγικά περιστατικά με ηλεκτρικά πατίνια. Το ένα στην Ηλεία με την απώλεια ενός 13χρονου παιδιού (συγκρούστηκε το πατίνι που οδηγούσε με αγροτικό) και το άλλο στο Ηράκλειο Κρήτης με τον σοβαρό τραυματισμό ενός 40χρονου.

Στις αρχές Ιουλίου στο Λουτράκι καταγράφηκε τροχαία σύγκρουση 16χρονου χρήστη πατινιού με αυτοκίνητο το οποίο εξήλθε από ένα στενό και παρέσυρε τον νεαρό. Ο 16χρονος μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου προκειμένου να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση, φέροντας κάταγμα στην κλείδα.

Google Προσθέστε το ENIKOS στην Google
Ακολουθήστε το ENIKOS στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.