Τέμπη: Τι υποστήριξε ο συμβασιούχος σταθμάρχης – Σήμερα η απολογία του «εμπειρότερου»

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε μετά την απολογία του στον ειδικό εφέτη ανακριτή, ο 33χρονος συμβασιούχος σταθμάρχης που ήταν βάρδια την νύχτα του πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη. Ο 33χρονος δήλωσε συντετριμμένος και υποστήριξε ότι δεν είχε πρωταρχικό ρόλο στην κυκλοφορία των αμαξοστοιχιών.

Έκθεση για τα Τέμπη: Λάθη και παραλείψεις σε δύο επίπεδα που οδήγησαν στην τραγωδία

«Η ψυχολογία μου δεν είναι καλή, είμαι συντετριμμένος για το δυστύχημα, λυπάμαι που τόσοι άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους . Έχω ένα βάρος, νιώθω όμως ανακουφισμένος, με την απόφαση των δικαστικών αρχών. Ήμουν ενισχυτικός δεν είχα τον πρώτο ρόλο στη διακίνηση των αμαξοστοιχιών», φέρεται να κατέθεσε ο σταθμάρχης, όπως μετέδωσε ο ΑΝΤ1.

«Η απόφαση ήταν από κοινού από τον κύριο εισαγγελέα και τον κύριο ανακριτή για περιοριστικούς όρους, δηλαδή δύο φορές το μήνα θα εμφανίζεται σε τμήμα και επίσης θα πληρώσει μία εγγύηση 10.000 ευρώ και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα. Είναι άσχημη ψυχολογία του αλλά τουλάχιστον προχωράει τη ζωή του τώρα, θα είναι βέβαια κατηγορούμενος αλλά θα το παλέψουμε…», δήλωσε η δικηγόρος του, Σοφία Αποστολάκη.

Τέμπη: Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο συμβασιούχος σταθμάρχης

«Σχολούσα στις 10 το βράδυ»

Ο 33χρονος έμεινε περίπου μία ώρα στο γραφείο του ειδικού εφέτη ανακριτή. Κατέθεσε απολογητικό υπόμνημα, 30 σελίδων, απάντησε και σε ερωτήσεις, κυρίως για το ωράριο εργασίας του.

«Στη σύμβαση μου δεν αναφέρεται ωράριο εργασίας αλλά, οι προϊστάμενοί μου, τόσο προφορικά, αλλά και εγγράφως, είχαν ενημερώσει κι εμένα και τους άλλους προσληφθέντες με μπλοκάκι, ότι η εργασία μας θα ήταν πενθήμερη και οκτάωρη. Δεν θα είχα δικαίωμα για υπερωρίες. Σχολούσα στις 10:00 το βράδυ για να πάρω το τρένο, για Βόλο, όπου είναι η μόνιμη κατοικία μου», είπε.

Τέμπη: «Έτσι όπως καταντήσαμε, φτιάχνω το μνήμα του παιδιού μου» – Συγκλόνισε ο πατέρας της Ελπίδας

Η δικηγόρος του 33χρονου, Σωτηρία Χατζηδημητρίου, δήλωσε πως, ο σταθμάρχης «διαχώρισε τη θέση του σε σχέση με τους άλλους γιατί ήταν με τη συγκεκριμένη σύμβαση εργασίας ενώ οι άλλοι είναι μόνιμοι».

Πριν την απολογία του συμβασιούχου σταθμάρχη ο εφέτης ανακριτής έλαβε καταθέσεις από δύο γυναίκες, που και αυτές εργάζονται με σύμβαση στον ΟΣΕ, οι οποίες έδωσαν πληροφορίες στις ανακριτικές αρχές, για τον τρόπο εργασίας των εργαζομένων με μπλοκάκι.

Σήμερα η απολογία του «εμπειρότερου» σταθμάρχης

Σήμερα, Τρίτη 28 Μαρτίου 2023 αναμένεται να απολογηθεί, επίσης με υπόμνημα, ο «εμπειρότερος σταθμάρχης»,που παρέδωσε στον μοιραίο σταθμάρχη, και στις 30 Μαρτίου ο επιθεωρητής του ΟΣΕ. Στον ειδικό εφέτη ανακριτή έχουν καταθέσει και άλλοι συμβασιούχοι σταθμάρχες, που άρχισαν να εργάζονται από την 1η Φεβρουαρίου.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ