Τέμπη: Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο συμβασιούχος σταθμάρχης

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο συμβασιούχος σταθμάρχης, ο οποίος ήταν βάρδια την μοιραία νύχτα του πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη.

Μητσοτάκης για Τέμπη: Από την πρώτη στιγμή ανέλαβα τις ευθύνες που μου αναλογούν – Να συγκρουστούμε με το βαθύ κράτος

Ο συμβασιούχος σταθμάρχης αφέθηκε ελεύθερος με την σύμφωνη γνώμη του Αντεισαγγελέα Εφετών και του Εφέτη Ανακριτή, ο οποίος χειρίζεται την υπόθεση.

Του επιβλήθηκε απαγόρευση εξόδου από την χώρα και υποχρέωση εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα δύο φορές τον μήνα, ενώ θα πρέπει να καταβάλει εγγύηση 10.000 ευρώ.

Τέμπη: «Έτσι όπως καταντήσαμε, φτιάχνω το μνήμα του παιδιού μου» – Συγκλόνισε ο πατέρας της Ελπίδας

Η πολύωρη απολογία του ολοκληρώθηκε αργά το μεσημέρι της Δευτέρας. Σύμφωνα με πληροφορίες του onlarissa, ο συμβασιούχος σταθμάρχης έφερε ως μάρτυρες και δύο γυναίκες, που είναι συμβασιούχοι σταθμάρχες, ώστε να εξηγήσουν στον Εφέτη Ανακριτή ποιο είναι ακριβώς το καθεστώς με τις συμβάσεις, τα ωράρια και τις βάρδιες.

Ο ίδιος φέρεται να υποστήριξε πως είχε συγκεκριμένο ωράριο, δουλεύοντας 2 με 10, ενώ επειδή ήταν συμβασιούχος δεν έκανε υπερωρίες γιατί δεν τις πληρωνόταν. Είπε επίσης πως άπαντες γνώριζαν πως στις 10.15 το βράδυ αναχωρούσε, ώστε να προλάβει το τελευταίο τρένο για τον Βόλο, όπου κατοικεί, αλλά και ότι δεν γνώριζε τον πίνακα ελέγχου στον σταθμό της Λάρισας και πως η μόνη φορά που έμεινε μόνος του ως σταθμάρχης, ήταν στο σταθμαρχείο του Βόλου.

Τέμπη: 90χρονος υπέβαλε μήνυση γιατί του «πάτησαν» το χωράφι κατά τις επιχειρήσεις μετά την τραγωδία

Μετά την ολοκλήρωση της απολογίας, η συνήγορός του, Σοφία Αποστολάκη, είπε μεταξύ άλλων ότι «η ψυχολογία του είναι άσχημη, αλλά τουλάχιστον προχωρά την ζωή του τώρα, θα είναι βέβαια κατηγορούμενος αλλά θα το παλέψουμε…».

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ