Ακάρ: Επισκέφτηκε σεισμόπληκτη ελληνορθόδοξη εκκλησία στό Χατάι και μίλησε για ανοικοδόμηση σπιτιών και νοσοκομείων

Τον ελληνορθόδοξο Ναό του Προφήτη Ηλία, στο Σαμαντάγκ, της Τουρκίας που επλήγη από τους σεισμούς της 6ης Φεβρουαρίου επισκέφτηκε σήμερα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ, στο πλαίσιο της περιοδείας του στην επαρχία Χατάι, η οποία είναι μεταξύ των επαρχιών που επλήγησαν από τον σεισμό με επίκεντρο το Καχραμανμαράς.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του κρατικού πρακτορείου ειδήσεων Αναντολού, ο Ακάρ, στο Samandag, ενημερώθηκε για τις εργασίες που πραγματοποιήθηκαν μετά τον σεισμό και έδωσε οδηγίες για τις περαιτέρω ενέργειες σε συνάντηση που είχε στο Συντονιστικό Κέντρο AFAD.

Στη συνέχεια, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατηγό Güler και τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών İsmail Çataklı, επισκέφθηκε το κέντρο της περιοχής και την ελληνορθόδοξη εκκλησία του προφήτη Ηλία, η οποία υπέστη ζημιές από τον σεισμό. Ο Ακάρ, ο οποίος έλαβε πληροφορίες για τις ζημιές στην εκκλησία από τον ιερέα πάστορα Abdullah Egg, είπε  ότι το έργο συνεχίζεται για την επούλωση των πληγών, σύμφωνα με το Αναντολού.

Τονίζοντας ότι το κράτος έχει κινητοποιηθεί σθεναρά από την πρώτη στιγμή, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ακάρ είπε: «Είμαστε μαζί με 85 εκατομμύρια ανθρώπους, κανείς δεν έχει υπεροχή έναντι κανενός άλλου. Με μια γροθιά και μια καρδιά, 11 πόλεις επλήγησαν από τον σεισμό και τα 14 εκατομμύρια πολίτες μας που επλήγησαν δεν θέλουν να κάνουν διακρίσεις. Μαζί θα επουλώσουμε αυτές τις πληγές το συντομότερο δυνατό», είπε.

«Όπως ανακοίνωσε και ο αξιότιμος Πρόεδρός μας κατά τις επισκέψεις του στις σεισμόπληκτες περιοχές, έχουν γίνει σχέδια και μελέτες για την ανέγερση χιλιάδων νέων σπιτιών. Τα θεμέλια κάποιων από αυτά έχουν μπει. Ας ελπίσουμε ότι θα ολοκληρωθούν σε ένα χρόνο περίπου. και οι πολίτες μας θα μετακομίσουν στα νέα τους σπίτια. Τα θεμέλια νοσοκομείων, σχολείων και χώρων εργασίας μπήκαν και συνεχίζουν να μπαίνουν. “Υπάρχει μια πολύ γρήγορη δουλειά. Θα γιατρέψουμε αυτές τις πληγές δουλεύοντας ώμο με ώμο. Έχουμε αντιμετωπίσει παρόμοια καταστροφές στο παρελθόν. Θα το ξεπεράσουμε μαζί, όπως και τις έχουμε ξεπεράσει», είπε ο Ακάρ, θυμίζοντάς άθελά του το κάζο που έπαθε σήμερα ο πρόεδρος Ερντογάν, όταν θεμελίωσε ανύπαρκτο νοσοκομείο.

Ο ιερέας Abdullah Egg ευχαρίστησε τον Akar για την επίσκεψή του και είπε: “Ευλογούμε εσάς και τις προσπάθειές σας που είστε μαζί μας. Εμπιστευόμαστε το κράτος μας. Μεταφέρουμε τους χαιρετισμούς μας και στον Πρόεδρό μας. Προσευχόμαστε συνεχώς γι ‘αυτόν. Ο Θεός να είναι μαζί του και να τον βοηθά», είπε σύμφωνα με το Αναντολού.

(Πηγή: ΑΑ  – Πηγή Φωτό: ΑΑ)

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ