Στην Αττική το συντονιστικό κέντρο των αρνητών – Στο μικροσκόπιο των Αρχών τουλάχιστον 150 άτομα

Στο «συντονιστικό κέντρο», μέσω του οποίου διοργανώνουν τις ενέργειες τους οι λεγόμενοι «θεματοφύλακες του Συντάγματος», ανά την Ελλάδα, εστιάζουν οι ειδικές υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ., έπειτα από την κατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα που διέταξε ο αρμόδιος εισαγγελέας μετά τις αποκαλύψεις της Realnews για τους αρνητές που εκπαιδεύονται στα όπλα.

Του ΘΕΟΔΟΣΗ Π. ΠΑΝΟΥ

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της «R», η έρευνα, που έχει αναλάβει ειδική υπηρεσία της Ασφάλειας, έχει ήδη εντοπίσει 150 άτομα μόνο στην Αττική, τα οποία έχουν έντονη δραστηριότητα στο πλαίσιο των ενεργειών των «θεματοφυλάκων».

Η δράση αυτών των ατόμων δεν περιορίζεται στα όρια της πολυπληθέστερης περιφέρειας της χώρας. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως αρκετοί εξ αυτών στο παρελθόν είχαν στενή σχέση με τη Χρυσή Αυγή και στη συνέχεια με το κόμμα του καταδικασμένου για την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης Ηλία Κασιδιάρη. Επίσης, προέρχονται και από τις κατά τόπους οργανώσεις που είχε δημιουργήσει ο Αρτέμης Σώρρας στην Αττική.

Θεματοφύλακες του Συντάγματος

Οσον αφορά τη δράση τους, εκτός του ότι πρωτοστατούν στις διάφορες συγκεντρώσεις των αρνητών του ιού και του εμβολίου, φαίνεται να διατηρούν στενές επαφές με τους «θεματοφύλακες» ανά την Ελλάδα και ειδικά στις περιοχές όπου επίσης παρατηρείται έντονη κινητικότητα αυτών των αρνητών, κυρίως στη Μακεδονία. Σύμφωνα με τις έρευνες, ορισμένοι από τους 150 αρνητές που έχουν μπει στο μικροσκόπιο των Αρχών στην Αττική φέρονται να επικοινωνούν, κυρίως διαδικτυακά, με ομοϊδεάτες τους τόσο στη βόρεια Ελλάδα όσο και σε άλλες περιοχές της χώρας. Μάλιστα, αυτές οι επικοινωνίες εντείνονται λίγο πριν εκδηλωθούν ενέργειες των συγκεκριμένων ομάδων σε θεσμούς και πρόσωπα. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του γυμνασιάρχη στο Αιγίνιο Πιερίας, τον οποίο οι «θεματοφύλακες» οδήγησαν διά της βίας στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής. Από την έρευνα προέκυψε πως πριν από τη συγκεκριμένη ενέργεια είχαν υπάρξει επικοινωνίες, αλλά και οργάνωση της εφόδου μεταξύ των δραστών που πέρασαν χειροπέδες στον εκπαιδευτικό.

Παράλληλα, οι αρνητές που συμμετείχαν στο επεισόδιο είχαν επικοινωνήσει και με ομοϊδεάτες τους στην Αθήνα, με τους οποίους συζήτησαν για τη συγκεκριμένη κίνηση. Υπενθυμίζεται πως στο επεισόδιο της Πιερίας συμμετείχε και αρνητής από τη δυτική Αττική. Ομως, το επεισόδιο με τον καθηγητή δεν είναι το μόνο στο οποίο «θεματοφύλακες» από όλη την Ελλάδα φέρονται να επικοινωνούν με συγκεκριμένους ανθρώπους στην Αττική, οι οποίοι έχουν έντονη δραστηριότητα στην οργάνωση.

Αρνητές από κάθε μήκος και πλάτος της χώρας ενημερώνουν συγκεκριμένα άτομα από την Αττική για τις μηνύσεις και τις αγωγές που έχουν κάνει κατά καιρούς σε εισαγγελείς, αστυνομικούς, δημάρχους και νοσοκομειακούς γιατρούς.

Στα σχολεία

Από την έρευνα διαπιστώθηκε επίσης πως κάποιοι από αυτούς τους 150 αρνητές έδιναν ακόμα και διαδικτυακές συμβουλές σε γονείς οπαδούς τους ανά την Ελλάδα, ώστε να καταθέτουν αγωγές σε βάρος καθηγητών, δασκάλων, λυκειαρχών και γυμνασιαρχών, διότι δεν έκαναν δεκτά τα παιδιά τους στο σχολείο, καθόσον οι γονείς αρνούνταν να τους φορέσουν μάσκα και να τα υποβάλουν σε τεστ COVID, όπως ορίζει η νομοθεσία. Επίσης, διοργάνωναν, πάντα με προτροπή των «ηγετών» της συγκεκριμένης οργάνωσης, συγκεντρώσεις έξω από σχολεία, κυρίως στη βόρεια Ελλάδα, προκειμένου να ασκούνται πιέσεις ώστε να γίνονται δεκτά τα παιδιά τους στο σχολείο.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως στο πλαίσιο των συμβουλών που παρείχαν οι φερόμενοι ως καθοδηγητές των αρνητών ήταν και η προτροπή να μη στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο. Αποτέλεσμα αυτής της πρακτικής είναι η δημιουργία ενός εκρηκτικού προβλήματος, διότι δεκάδες παιδιά στην Ελλάδα έχουν ήδη χάσει ακόμα και το σχολικό έτος από τις απουσίες. Πλέον, οι έμπειροι αστυνομικοί κινούνται στην κατεύθυνση εντοπισμού του ενιαίου συντονιστικού κέντρου των «θεματοφυλάκων».

Ολες οι περιπτώσεις επικοινωνιών καταγράφονται αναλυτικά, ενώ η διαδικασία των καταθέσεων συνεχίζεται, προκειμένου να συνταχθεί ο ογκώδης φάκελος που θα καταλήξει στα χέρια της Εισαγγελίας.

Εκπαίδευση στα όπλα

Παράλληλη έρευνα διεξάγεται και για την αποκάλυψη της «R» για την εκπαίδευση των «θεματοφυλάκων» στα όπλα και σε τακτικές μάχης, με τη χρησιμοποίηση συλλόγων εφέδρων ανά την Ελλάδα για τον σκοπό αυτόν.

Ηδη οι αστυνομικοί έχουν εντοπίσει τους συλλόγους που, είτε εν αγνοία τους είτε εν γνώσει τους, είχαν και έχουν μεταξύ των μελών τους αρνητές, οι οποίοι συμμετέχουν στις δράσεις τους και στις κατά καιρούς εκπαιδεύσεις σε τακτικές μάχης που πραγματοποιούν σε δασώδεις και ορεινές περιοχές της χώρας. Οι αστυνομικοί έχουν πάρει καταθέσεις από συγκεκριμένα πρόσωπα και, όταν η διαδικασία ολοκληρωθεί και διαπιστωθεί ακόμα και η ύπαρξη οπλισμού, θα αναλάβει εξ ολοκλήρου τις έρευνες η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, η οποία μέχρι τώρα λαμβάνει ενδελεχή ενημέρωση για την υπόθεση.

Διαβάστε αναλυτικά το δημοσίευμα της Realnews

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ