Στην αγκαλιά της οικογένειάς του ο 19χρονος ναυτικός του St. Nikolas – «Ήταν κάτι πρωτόγνωρο, αλλά ήμουν αρκετά ψύχραιμος»

«Νιώθω μεγάλη συγκίνηση» ανέφερε, μεταξύ άλλων, σε δηλώσεις του ο 19χρονος δόκιμος ναυτικός του ελληνόκτητου πλοίου St. Nikolas που κατελήφθη και κρατείται από τις δυνάμεις του Ιρανικού στρατού.

Ο 19χρονος έφτασε στην Ελλάδα σήμερα (19/01) το μεσημέρι και πλέον βρίσκεται κοντά στους δικούς του ανθρώπους, οι οποίοι τον περίμεναν στο αεροδρόμιο.

19χρονος Έλληνας δόκιμος St Nikolas 19χρονος Έλληνας δόκιμος St Nikolas

«Αισθάνομαι μεγάλη συγκίνηση. Δεν περίμενα ότι αυτό θα λήξει τόσο γρήγορα. Χαίρομαι που βρίσκομαι κοντά στην οικογένειά μου και στην πατρίδα μου» δήλωσε ο νεαρός ναυτικός για το αίσιο τέλος της περιπέτειάς του στο παρθενικό του ταξίδι και ευχαρίστησε τους Ιρανούς που όπως είπε «μου φέρθηκαν εξαιρετικά και επέσπευσαν τη διαδικασία του επαναπατρισμού μου».

Επιπλέον ευχαρίστησε τον υπουργό και την υφυπουργό Εξωτερικών και όλους όσοι βοήθησαν στην επιστροφή του στην Ελλάδα.

«Ήταν κάτι πρωτόγνωρο για μένα και για όλο το πλήρωμα η κατάληψη του πλοίου» είπε ο Έλληνας ναυτικός, αλλά συμπλήρωσε πως «οι Ιρανοί μας φέρθηκαν υποδειγματικά. Ήμουν αρκετά ψύχραιμος, γιατί είναι η πολιτική της χώρας να συμβαίνει αυτό, οπότε περιμέναμε ότι κάτι τέτοιο θα συνέβαινε».

Υπενθυμίζεται ότι κατόπιν σχετικών οδηγιών του Υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Γεραπετρίτη, σε συνεργασία με το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, με ενέργειες του Πρέσβη της Ελλάδας στην Τεχεράνη Στυλιανού Γαβριήλ, που έγιναν αποδεκτές από το Ιρανικό Υπουργείο Εξωτερικών, κατέστη δυνατός ο επαναπατρισμός του Έλληνα ναυτικού που επέβαινε στο πλοίο St Nikolas.

Οι 18 Φιλιππινέζοι ναυτικοί του πλοίου δεν έχουν απελευθερωθεί ακόμα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ