Μαθηματικό παζλ: Μετακινήστε 2 σπίρτα για να λύσετε την εξίσωση – Έχετε μόλις 10 δευτερόλεπτα

Ένα μαθηματικό παζλ δυσκολεύει τους χρήστες των social media. Είστε αρκετά ευφυείς για να το λύσετε; Έχετε μόλις 10 δευτερόλεπτα

Τα μαθηματικά παζλ είναι μια δυσκολότερη εκδοχή των γρίφων και των παζλ, καθώς επιλύονται με πλευρική σκέψη. Για να βρείτε την σωστή απάντηση, πρέπει να σκεφτείτε και να αναλύσετε όλα τα δεδομένα λίγο διαφορετικά. Για να τα λύσετε, πρέπει να χρησιμοποιήσετε το πιο δημιουργικό κομμάτι του μυαλού σας, καθώς η απάντηση δεν θα είναι προφανής.

Το παρακάτω μαθηματικό παζλ εμφανίζεται η εξίσωση «8+7=5», με τα νούμερα και τα μαθηματικά σύμβολα να είναι κατασκευασμένα εξ ολοκλήρου από σπίρτα. Η εξίσωση είναι λάθος καθώς «8+7=15». Η αποστολή σας είναι να διορθώσετε αυτήν την εξίσωση για να είναι σωστό το αποτέλεσμα, μετακινώντας μόνο δύο σπίρτα.

Αυτό που κάνει ακόμη πιο δύσκολο αυτό το μαθηματικό παζλ είναι ότι έχετε μόλις 10 δευτερόλεπτα για να βρείτε την σωστή απάντηση. Μπορείτε να το λύσετε;

μαθηματικό παζλ σπίρτα

Η λύση του μαθηματικού παζλ

Εάν μετακινήσετε το πάνω αριστερά κάθετο σπίρτο και το κάτω δεξιά κάθετο σπίρτο από το 8, σχηματίζεται ο αριθμός 2. Στην συνέχεια τοποθετείστε τα δύο σπίρτα στο νούμερο 7, μετατρέποντας το 3. Έτσι η εξίσωση γίνεται «2+3=5»

μαθηματικό παζλ σπίρτα λύση

πηγή: FOXreport.gr

Το Netflix καταργεί μια λειτουργία που λατρεύουν οι συνδρομητές 

«Διαστημικό ασανσέρ» 36.000 χιλιομέτρων θα ενώνει την Γη με έναν αστεροειδή – Το εντυπωσιακό σχέδιο ενός αρχιτέκτονα

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ