Μεσολόγγι: «Είχαν ραντεβού, αλλά όχι για να κυνηγήσουν» – Οι διαδικτυακές αναζητήσεις του Μπάμπη για χαμένους θησαυρούς και τα νέα σενάρια

Ανοικτό είναι το ενδεχόμενο εμπλοκής κι άλλων προσώπων στην υπόθεση του Μπάμπη, ο οποίος αγνοείται από τις 4 Ιανουαρίου στο Μεσολόγγι, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., ενώ αδιευκρίνιστο παραμένει, εάν το κίνητρο του δράστη ήταν μόνο οικονομικό. Ο 31χρονος είχε δώσει ραντεβού με τον κρεοπώλη την μοιραία ημέρα που χάθηκαν τα ίχνη του, αλλά όχι για να κυνηγήσουν, όπως ανέφερε σήμερα η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ.

Την στιγμή που οι έρευνες για τον εντοπισμό του 31χρονου συνεχίζονται, χωρίς να έχει βρεθεί κάποιο ίχνος του, νέες πληροφορίες έρχονται στο φως σχετικά με την υπόθεση. Υπάρχει περίπτωση ο κρεοπώλης να παρέσυρε τον Μπάμπη σε ερημική τοποθεσία με πρόσχημα να κυνηγήσουν κάποιον θησαυρό;

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η εκπομπή LiveNews, μία ημέρα πριν εξαφανιστεί, ο Μπάμπης αναζητούσε κάτι συγκεκριμένο στο διαδίκτυο. Συγκεκριμένα, φέρεται να έκανε διαδικτυακές αναζητήσεις για χαμένους θησαυρούς.

Όπως μεταδόθηκε στην εκπομπή, ο 31χρονος αναζητούσε από το κινητό του τηλέφωνο: «πώς βρίσκουμε κρυμμένους θησαυρούς», «τι σημάδια βλέπουμε». Υπενθυμίζεται ότι ο Μπάμπης είχε συνδέσει το κινητό του με το icloud της αδελφής του, έτσι οι αρχές μπορούν να εντοπίσουν κάποια ηλεκτρονικά ίχνη.

Επίσης, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, ο 31χρονος είχε επισκεφτεί site που δημοσιεύουν σχετικές πληροφορίες με χαμένους θησαυρούς και διάβαζε για τα σημάδια που μπορεί να εντοπίσει κάποιος σε πέτρες και κλαδιά.

Ο ιδιωτικός ερευνητής Γιώργος Τσούκαλης δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο ο Μπάμπης και ο κρεοπώλης να έψαχναν για θησαυρό. Σε ερώτηση εάν υπήρχαν από την πλευρά του κρεοπώλη κάποια μηχανήματα και άλλα στοιχεία που να είχαν σχέση με έρευνες για νομίσματα και θησαυρούς, απάντησε: «υπάρχει η οσμή, αλλά πρέπει να το διασταυρώσουμε».

Αναφερόμενος στον αγνοούμενο Μπάμπη, ο ιδιωτικός ερευνητής τόνισε πως επρόκειτο για ένα παιδί με μεγάλο φιλότιμο, που είχε δανείσει κι άλλα πρόσωπα. Ήταν ένα παιδί ιδιαίτερα αγαπητό, όπως είπε.

Ο έντονος καβγάς για τα δανεικά

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εκπομπής, λίγες ημέρες πριν από την εξαφάνιση του Μπάμπη, ο ίδιος είχε έναν έντονο καβγά με τον κρεοπώλη για τα δανεικά που του είχε δώσει και ο 50χρονος δεν τα επέστρεψε.

Συγκεκριμένα, 15 ημέρες πριν χαθούν τα ίχνη του 31χρονου, είχε πάει στο κρεοπωλείο του κατηγορούμενου και κατά τη διάρκεια της συζήτησης που είχαν ανέβηκαν οι τόνοι, με αφορμή τα χρήματα που του χρωστούσε.

Η αστυνομία εξετάζει το ενδεχόμενο κάποια πρόσωπα να γνώριζαν για την δολοφονία του 31χρονου και να κράτησαν το στόμα τους κλειστό. Μεταξύ αυτών και ο 36χρονος φίλος του κρεοπώλη, με τον οποίο αντάλλαξαν μηνύματα και είχαν επικοινωνία μετά την εξαφάνιση του Μπάμπη.

«Έφυγε (από την καφετέρια), πήγε σε ένα περίπτερο πήρε κάτι και μετά ξαναγύρισε στην καφετέρια τελικά. Είναι στην κάμερα που ξαναγυρνάει στην καφετέρια κάθεται λίγο και ξαναπάει σπίτι μετά. Να βρεθεί το παιδάκι για την οικογένεια και να ηρεμήσει και όλος ο κόσμος. Έχουμε τρελαθεί όλοι», αναφέρει ένας φίλος του 36χρονου στο LiveNews.

«Με τον (36χρονο) δεν μιλήσαμε πολύ μου λέει: “Δεν μπορούν να κάνουν κάτι”, λέει, “αυτή την στιγμή περιμένουμε να τελειώσει αυτό το πράγμα, εγώ”. «Μου λέει: “αυτά όλα ισχύουν, δεν έχω σβήσει τίποτα”. Περιμένει να τελειώσει όλο αυτό το πράγμα, τώρα που γίνεται», πρόσθεσε.

Εκπρόσωπος Τύπου ΕΛ.ΑΣ.: Είχαν ραντεβού, αλλά όχι για να κυνηγήσουν

Η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ., Κωνσταντία Δημογλίδου, μίλησε στην εκπομπή για την υπόθεση του Μπάμπη και εξήγησε ότι δεν αποκλείεται να εμπλέκονται κι άλλα πρόσωπα.

«Η έρευνα για την σορό του Μπάμπη συνεχίζεται από κάποιες δυνάμεις της αστυνομίας που παραμένουν στον συγκεκριμένο χώρο, όπου έγιναν οι τελευταίες κινήσεις του αγνοούμενου. Δεν έχει βρεθεί κάτι. Οι αστυνομικές αρχές έχουν συλλέξει μέχρι και χώμα από το σημείο ώστε να βρουν κάποιον στοιχείο που θα βοηθήσει… Δεν θα σταματήσουμε να αναζητούμε τον άνθρωπο που έχει χαθεί», είπε αρχικά η κ. Δημογλίδου.

Εξήγησε στη συνέχεια ότι «η έρευνα δεν σταματάει εδώ, καθώς δεν μπορούμε ακόμη να αποκλείσουμε την εμπλοκή και άλλων ανθρώπων. Θα συνεχίσουμε να εξετάζουμε ό,τι στοιχείο βρίσκουμε για να μπορέσουμε να βρούμε αυτόν τον άνθρωπο, που συνεχίζει να είναι αγνοούμενος», τόνισε η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ..

Σύμφωνα με όσα ανέφερε η κα Δημογλίδου, δεν έχει ξεκαθαριστεί το κίνητρο, ενώ, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η αστυνομία είχαν κάποιο ραντεβού, αλλά όχι για να κυνηγήσουν. Μπορεί να είναι και κάποιο άλλο το κίνητρο, πέραν των χρημάτων, που δεν γνωρίζουμε και δεν αποκαλύπτει ο κατηγορούμενος, συνέχισε.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ