Σέρρες: Ο 11χρονος δεν ήθελε να πάει στο σχολείο την ημέρα που συνέβη η τραγωδία – Τι λέει ο θείος του νεκρού μαθητή

Το τελευταίο «αντίο» είπαν σήμερα οι γονείς, συγγενείς, μαθητές και φίλοι στον 11χρονο μαθητή, ο οποίος σκοτώθηκε από την έκρηξη που σημειώθηκε στον λέβητα του σχολείου του, στις Σέρρες. Ο θείος του άτυχου παιδιού αποκάλυψε ότι χθες που έγινε το τραγικό περιστατικό, ο Βασίλης δεν ήθελε να πάει στο σχολείο.

Θρήνος στις Σέρρες: Αυτή την ώρα το τελευταίο «αντίο» στον 11χρονο μαθητή

Μιλώντας στην εκπομπή LiveNews o Θεόδωρος Καντάς σημείωσε πως «είναι πολύ δύσκολη κατάσταση για την οικογένεια και τους γονείς, έχασαν το παιδί τους. Άτυχη στιγμή, ένα απίστευτο γεγονός».

Εξήγησε ότι αυτό που θέλει η οικογένεια είναι, ο θάνατος του Βασίλη να μην πάει «χαμένος» και να λαμβάνονται τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας στα σχολεία. «Να μην νιώθουμε ότι τα παιδιά μας είναι ασφαλή όταν πάνε στο σχολείο;», είπε και εξέφρασε την ελπίδα «να μην συμβαίνουν τέτοια πράγματα».

Σέρρες: Δύο συλλήψεις για την φονική έκρηξη στο δημοτικό σχολείο

Ανέφερε, επίσης, ότι την ώρα του περιστατικού βρισκόταν στο σχολείο και η μικρότερη αδελφή του Βασίλη, που είδε τον 11χρονο τη στιγμή που τον μετέφεραν στο ασθενοφόρο.

«Θα πρέπει να αποδοθούν ευθύνες σε αυτούς που τις έχουν και να εφαρμοστεί ο νόμος» κατέληξε ο θείος του 11χρονου.

Σέρρες: «Κάντε χώρο εκεί ψηλά, έρχεται να παίξει ο Βασίλης» – Το συγκινητικό σημείωμα συμμαθητή του

Όπως μετέδωσε νωρίτερα το enikos.gr, συνελήφθησαν με εντολή εισαγγελέα ο εργολάβος και ο ηλεκτρολόγος της εταιρείας που είχε αναλάβει το έργο συντήρησης και μετατροπής του καυστήρα θέρμανσης σε αντλία θερμότητας γεωθερμίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συλληφθέντες υποστήριξαν ότι πήγαν στο σχολείο στις 12 το μεσημέρι της Δευτέρας, έβαλαν σε λειτουργία τον καυστήρα και παρέμειναν στον χώρο έως τη 1 το μεσημέρι, οπότε και αποχώρησαν. Όπως φέρεται να είπαν, μέχρι τη στιγμή που έφυγαν από το σχολείο, δεν διαπίστωσαν προβλήματα στη λειτουργία του καυστήρα.

Απαντήσεις στα ερωτήματα για το τι προκάλεσε την έκρηξη, κατά την οποία έχασε τη ζωή του ο 11χρονος μαθητής του 9ου δημοτικού σχολείου στις Σέρρες, αναμένεται να δώσει η έρευνα του πραγματογνώμονα. Σημειώνεται ότι και η οικογένεια του άτυχου παιδιού έχει ορίσει τεχνικούς συμβούλους.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ