Σέρρες: Δύο συλλήψεις για την φονική έκρηξη στο δημοτικό σχολείο

Δύο συλλήψεις για τη φονική έκρηξη που σημειώθηκε σε δημοτικό σχολείο στις Σέρρες το μεσημέρι της Δευτέρας. Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, συνελήφθησαν με εντολή εισαγγελέα ο εργολάβος και ο ηλεκτρολόγος της εταιρείας που είχε αναλάβει το έργο συντήρησης και μετατροπής του καυστήρα θέρμανσης σε αντλία θερμότητας γεωθερμίας.

Σέρρες: «Κάντε χώρο εκεί ψηλά, έρχεται να παίξει ο Βασίλης» – Το συγκινητικό σημείωμα συμμαθητή του

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συλληφθέντες υποστήριξαν ότι πήγαν στο σχολείο στις 12 το μεσημέρι της Δευτέρας, έβαλαν σε λειτουργία τον καυστήρα και παρέμειναν στον χώρο έως τη 1 το μεσημέρι, οπότε και αποχώρησαν. Όπως φέρεται να είπαν, μέχρι τη στιγμή που έφυγαν από το σχολείο, δεν διαπίστωσαν προβλήματα στη λειτουργία του καυστήρα.

Απαντήσεις στα ερωτήματα για το τι προκάλεσε την έκρηξη, κατά την οποία έχασε τη ζωή του ο 11χρονος μαθητής του 9ου δημοτικού σχολείου στις Σέρρες, αναμένεται να δώσει η έρευνα του πραγματογνώμονα. Σημειώνεται ότι και η οικογένεια του άτυχου παιδιού έχει ορίσει τεχνικούς συμβούλους.

Σέρρες: Χειρουργήθηκε ο 6χρονος μαθητής που τραυματίστηκε κατά την έκρηξη – Τα νεότερα για την υγεία του

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Σήμερα (6 Δεκεμβρίου 2022) το μεσημέρι, συνελήφθησαν στις Σέρρες από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Σερρών, 2 ημεδαποί άνδρες, για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από αμέλεια, των σωματικών βλαβών κατά συρροή από αμέλεια και της έκρηξης από αμέλεια.

Πρόκειται για τους υπεύθυνους του έργου μετατροπής καυστήρα θέρμανσης σε αντλία θερμότητας γεωθερμίας σε δημοτικό σχολείο στην πόλη των Σερρών, όπου χθες το μεσημέρι σημειώθηκε έκρηξη σε λεβητοστάσιο του σχολείου, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό ενός μαθητή και τον τραυματισμό δύο ακόμη μαθητών του σχολείου.

Σέρρες: Στο «μικροσκόπιο» της αστυνομικής έρευνας τα αίτια της τραγωδίας – «Κλειδί» οι καταθέσεις

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών.

Σέρρες: Έρευνα για τυχόν ευθύνες και του δήμου

Με αφορμή το τραγικό γεγονός της έκρηξης λεβητοστασίου σε δημοτικό σχολείο των Σερρών που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο ενός 11χρονου παιδιού και τον τραυματισμό ακόμη δύο μαθητών, ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, έδωσε εντολή στον συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης, Ιωάννη Σάββα, να διερευνήσει τυχόν ευθύνες που προκύπτουν από πράξεις ή παραλείψεις στελεχών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

«Το υπουργείο Εσωτερικών θα εξαντλήσει κάθε περιθώριο, στο πεδίο αρμοδιοτήτων του, προκειμένου να διελευκανθούν τα αίτια της τραγωδίας και να αποδοθούν ευθύνες», τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ