Κρήτη: Καταγγελία-σοκ από εργαζόμενη – «Θα την στείλω στο νοσοκομείο, αν με πάει στην επιθεώρηση εργασίας»

Άλλη μια υπόθεση που αφορά σε εργοδοτική αυθαιρεσία, αυτή τη φορά στην Κρήτη, έρχεται στο φως της δημοσιότητας. Μια γυναίκα που εργάστηκε για περίπου τρεις μήνες σε γνωστή επιχείρηση στα Χανιά καταγγέλλει τον εργοδότη της για αυθαιρεσίες και απειλές.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα kriti360, τον περασμένο Σεπτέμβριο, η γυναίκα προσελήφθη στη συγκεκριμένη επιχείρηση, συμφωνώντας να λαμβάνει διαφορετικό μισθό, από εκείνο που θα δηλωνόταν στην σύμβαση της. Με απλά λόγια, θα έπαιρνε κάποια χρήματα “μαύρα”.  Τους δυο πρώτους μήνες, όλα τα χρήματα- όχι μόνο εκείνα που προέβλεπε η σύμβαση της, αλλά και τα… υπόλοιπα- κατατέθηκαν κανονικά στον τραπεζικό λογαριασμό της.

Το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα όπως υποστηρίζει η ίδια, υπήρχε ένταση στη σχέση της με τον επιχειρηματία. Το ίδιο συνέβαινε, όπως ανέφερε, και με τους άλλους τέσσερις υπαλλήλους που απασχολεί η επιχείρηση.

Τον Νοέμβριο και με τη μεταξύ τους σχέση να εξακολουθεί να έχει πάρα πολλές στιγμές έντασης, η γυναίκα απουσίασε κάποιες μέρες από τη δουλειά, λόγω ενός προβλήματος υγείας που αντιμετώπισε. Προσκόμισε ωστόσο όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά, πχ ιατρική βεβαίωση.

Έκπληκτη όμως όταν πήγε στην τράπεζα, μετά την πληρωμή του Δεκαπενθημέρου, διαπίστωσε ότι είχαν πιστωθεί, αρκετά λιγότερα χρήματα, λιγότερα ακόμη κι από αυτά που προέβλεπε η σύμβασή της. Το γεγονός αυτό ήταν η αφορμή για μια έντονη λογομαχία με τον εργοδότη της. Εκείνος, όπως καταγγέλλει η γυναίκα, αρνήθηκε – για πρώτη φορά – να της καταβάλει το ποσό που αντιστοιχούσε σε εκείνο που είχαν συμφωνήσει “μεταξύ” τους, ενώ σε ό,τι αφορά την αναρρωτική άδεια που της είχε χορηγηθεί, απαιτούσε να δηλωθεί άνευ αποδοχών.

Οι τόνοι ανέβηκαν, με την καταγγέλλουσα να διεκδικεί τουλάχιστον τα χρήματα της άδειάς της. Ωστόσο, όπως σημειώνει, ο επιχειρηματίας ήταν ανένδοτος. Μάλιστα, φέρεται να είπε σε συναδέλφους της ότι «αν πήγαινε να τον καταγγείλει στην επιθεώρηση εργασίας, θα την έστελνε στο νοσοκομείο για έξι μήνες».

Η εργαζόμενη κατήγγειλε όλα τα παραπάνω στην ιστοσελίδα kriti360, και ήδη από την Δευτέρα έχει καταθέσει μήνυση σε βάρος του πρώην εργοδότη της, για τον οποίον έχει κινηθεί η διαδικασία του αυτόφωρου.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ