Θεσσαλονίκη: «Να μπουν και οι τέσσερις αστυνομικοί φυλακή» – Τεταμένο το κλίμα έξω από το «Ιπποκράτειο» όπου νοσηλεύεται ο 16χρονος

Ξεχειλίζει η οργή των Ρομά για τον πυροβολισμό του 16χρονου από αστυνομικό, κατά τη διάρκεια καταδίωξης στη Θεσσαλονίκη. Συγγενείς και φίλοι του ανήλικου που δίνει μάχη για τη ζωή του, κάνουν λόγο για ρατσιστική επίθεση και ζητούν, εκτός από τον αστυνομικό που πυροβόλησε, να φυλακιστούν κι οι άλλοι τρεις αστυνομικοί που ήταν παρόντες στο περιστατικό.

Θεσσαλονίκη: Επεισόδιο με τον πατέρα του 16χρονου έξω από τα δικαστήρια – «Τον γιο μου σκότωσαν»

Το κλίμα έξω από το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, όπου νοσηλεύεται σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση ο 16χρονος, παραμένει τεταμένο.

Λίγο πριν τις 14:30 το μεσημέρι της Τρίτης βρέθηκε στο νοσοκομείο και μίλησε με τους γονείς ο γενικός γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης του υπουργείου Εργασίας, Γιώργος Σταμάτης, ο οποίος τόνισε ότι η πολιτεία βρίσκεται κοντά στους οικείους του ανήλικου.

Θεσσαλονίκη: Πήρε προθεσμία για να απολογηθεί ο αστυνομικός – Τι υποστήριξε για τον πυροβολισμό του 16χρονου

«Ήρθα σήμερα εδώ και ως γενικός γραμματέας και ως άνθρωπος. Συναντήθηκα με την οικογένεια. Είναι ένα πάρα πολύ τραγικό και δυσάρεστο γεγονός για έναν συμπολίτη μας 16 χρόνων, για ένα παιδί. Η πολιτεία θα είναι εδώ να συμπαρασταθεί και να βοηθήσει σε ό,τι χρειάζεται η οικογένεια. Τα υπόλοιπα τα έχει αναλάβει η δικαιοσύνη. Θέλω να δώσουμε δύναμη στους γονείς. Είναι μια δύσκολη περίπτωση, η πολιτεία όμως ήταν, είναι και θα είναι εδώ για ό,τι χρειαστούν», είπε σε δηλώσεις του.

Η οικογένεια από την πλευρά της δεν ζήτησε κάτι. «Ήρθαμε εδώ να τους δούμε, να μιλήσουμε, να συμπαρασταθούμε σε αυτή τη δύσκολη περίπτωση που βιώνουν οι ίδιοι και το παιδί τους. Θα είμαστε εδώ να τους στηρίξουμε», ανέφερε ο κ. Σταμάτης.

Θεσσαλονίκη: Ένταση και επεισόδια έξω από τα δικαστήρια – Κοντάρια, πέτρες και χημικά

Όπως αναφέρει το thesstoday, έξω από το νοσοκομείο είχε συγκεντρωθεί μεγάλος αριθμός Ρομά, φίλοι και συγγενείς του 16χρονου.

«Ήταν ρατσιστική βολή. Δεν ήταν μια, αλλά δύο. Αυτός είπε ότι έριξε στα λάστιχα. Η βολή ήταν ευθεία. Πήγε να τον αποτελειώσει. Θέλουμε όλη η εγκληματική ομάδα που συμμετείχε να μπει στη φυλακή. Δεν θέλουμε μόνο αυτός να μπει στη φυλακή. Θα μπορούσε κάποιος να του πει μη τραβάς, τι κάνεις; Κυνηγάμε έναν άνθρωπο για 20 ευρώ. Δεν κυνηγάμε κανένα μεγάλο εγκληματία. Ζούμε στην Ελλάδα. Δεν ζούμε σε κάποια ζούγκλα», δήλωσε ένας από τους συγκεντρωμένους.

Είπε, επίσης, ότι αν η πολιτεία δεν μπορεί να τους προστατεύσει θα πάρουν το νόμο στα χέρια τους. «Αυτό που έκαναν δεν ήταν σωστό. Αφού ο νόμος δε μπορεί να μας προστατέψει, θα προστατευτούμε μόνοι μας. Θα πάρουμε τα όπλα στα χέρια μας. Αν είναι να μας σκοτώσει ο καθένας έτσι, θα σκοτώσουμε εμείς και ας μπούμε μέσα», τόνισε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ