Σέρρες: Νέα τηλεφωνική απάτη με πρόσχημα τροχαίο ατύχημα – Χειροπέδες σε ένα άτομο

Στην σύλληψη ενός άνδρα για τηλεφωνική απάτη προχώρησαν οι Αρχές στις Σέρρες, την ώρα που ο δράστης παραλάμβανε από την ηλικιωμένη γυναίκα χρήματα και κοσμήματα.

Τα χρήματα και τα χρυσαφικά – που υποτίθεται ότι προορίζονταν για τα έξοδα του χειρουργείου – βρέθηκαν στο αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσε ο δράστης.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, βρέθηκαν καλά κρυμμένα στο όχημα που οδηγούσε 7.000 ευρώ και κοσμήματα, που απέσπασε νωρίτερα από την ηλικιωμένη

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, της είχε τηλεφωνήσει συνεργός του προσποιούμενος τον γιατρό και ισχυρίστηκε ότι η κόρη της τραυματίστηκε σε τροχαίο ατύχημα και πρέπει άμεσα να χειρουργηθεί.

Οι συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, είχαν ως αποτέλεσμα να συλληφθεί άμεσα αλλοδαπός άνδρας χθες (20 Νοεμβρίου 2023) το μεσημέρι στις Σέρρες, για το αδίκημα της απάτης.

Συγκεκριμένα, συνεργός του προαναφερόμενου άνδρα, τηλεφώνησε στην ηλικιωμένη προσποιούμενος τον γιατρό και ισχυρίστηκε ότι η κόρη της έχει τραυματιστεί σε τροχαίο ατύχημα και πρέπει άμεσα να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση.

Με αυτόν τον τρόπο κατάφεραν να της αποσπάσουν το χρηματικό ποσό των 7.000 ευρώ και κοσμήματα αξίας 5.000 ευρώ, τα οποία παρέλαβε ο συλληφθείς και βρέθηκαν καλά κρυμμένα στο όχημα που οδηγούσε και αποδόθηκαν στην παθούσα.

Το προαναφερόμενο όχημα κατασχέθηκε, καθώς και ένα κινητό τηλέφωνο που βρέθηκε στην κατοχή του.

Με τον ίδιο τρόπο προσπάθησαν την ίδια μέρα να εξαπατήσουν ακόμα 5 γυναίκες σε περιοχές των Σερρών, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρουν.

Από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε ότι ο συλληφθείς μαζί με ακόμα έναν αλλοδαπό άνδρα, ο οποίος συνελήφθη χθες στην Λάρισα όπου κρατείται για παρόμοια περίπτωση απάτης (σχετικό το από 20-11-2023 Δελτίο Τύπου της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας) και άγνωστους συνεργούς τους, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα, με σκοπό τη διάπραξη απατών σε βάρος ανυποψίαστων πολιτών.

Μέχρι στιγμής έχει διαπιστωθεί ότι στις 9 και 19 Οκτωβρίου 2023, ενέχονται σε δύο περιπτώσεις εξαπάτησης πολιτών σε περιοχές των Σερρών, από όπου αφαίρεσαν συνολικά το χρηματικό ποσό των 7.700 ευρώ και κοσμήματα αξίας 5.000 ευρώ.

Επίσης σε βάρος του δεύτερου συλληφθέντα έχει σχηματισθεί δικογραφία από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Σερρών για εξαπάτηση ηλικιωμένης, που έγινε την 29η Σεπτεμβρίου 2023 στις Σέρρες (σχετικό το από 20-11-2023 Δελτίο Τύπου μας).

Η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται για να εξακριβωθεί η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ