Ρόδος: «Δεν είμαι εγώ ο δολοφόνος του πατέρα μου» – Στη φυλακή ο 40χρονος γιος

Στη φυλακή βρίσκεται με ομόφωνη απόφαση εισαγγελέα και ανακριτή, ο 40χρονος που κατηγορείται ότι δολοφόνησε τον 75χρονο πατέρα του πέρυσι το καλοκαίρι , μέσα στο σπίτι του ηλικιωμένου στην Παλιά Πόλη της Ρόδου.

Ρόδος: Προσωρινά κρατούμενος ο 40χρονος για την δολοφονία του 75χρονου πατέρα του

Σε βάρος του 40χρονου ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και χθες το μεσημέρι ο γιος του 75χρονου Γιώργου Καρυώτη συνοδευόμενος από τη δικηγόρο του προσήχθη ενώπιον του ανακριτή Ρόδου όπου και απολογήθηκε, αρνούμενος για ακόμη μία φορά τα όσα του καταλογίζονται.

«Δεν είμαι εγώ ο δολοφόνος»

Σύμφωνα με πληροφορίες της Ροδιακής, ο 40χρονος φέρεται να είπε πως σε καμία περίπτωση δεν είναι αυτός ο δολοφόνος του πατέρα του και πώς θα μπορούσε να ήταν, όπως υποστήριξε, καθώς όλο το προηγούμενο διάστημα ήταν εκείνος που ακόμη και μέσω της εκπομπής της Αγγελικής Νικολούλη, προσπαθούσε να βοηθήσει στις έρευνες και να βρεθεί ο πραγματικός ένοχος.

Ρόδος: «Είναι πλεκτάνη, πώς γίνεται να σκότωσα τον πατέρα μου και μετά να μιλάω μαζί του» λέει ο κατηγορούμενος για τον φόνο

Οι ισχυρισμοί του, πάντως, δεν έπεισαν εισαγγελέα και ανακριτή, οι οποίοι με σύμφωνη απόφαση κατέληξαν στην προσωρινή του κράτηση.

Σημειώνεται πως ο 40χρονος κλήθηκε για απολογία χωρίς προηγουμένως να έχει συλληφθεί, καθώς είχε παρέλθει ο χρόνος του αυτοφώρου, ενώ μετά την άσκηση ποινικής δίωξης σε βαθμό κακουργήματος για ανθρωποκτονία από πρόθεση, του είχε επιβληθεί ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, με διάταξη του αρμόδιου εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου.

Ρόδος: Εξέλιξη-σοκ στην υπόθεση δολοφονίας του 75χρονου – Ασκήθηκε ποινική δίωξη στον γιο του

Μάλιστα, προς επικύρωση της συγκεκριμένης διάταξης, προχθές, βρέθηκε ενώπιον του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρόδου για να υποστηρίξει ότι δεν επιθυμεί τη διατήρηση του μέτρου αυτού σε βάρος του.

Τα στοιχεία της νεκροψίας – νεκροτομής

Συγκεκριμένα από τη νεκροψία – νεκροτομή που διενήργησε ο ιατροδικαστής Ρόδου  στη σορό του 75χρονου, επιβεβαιώθηκε αυτό που εξ αρχής οι αξιωματικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου εκτιμούσαν, ότι πρόκειται δηλαδή για δολοφονία.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ροδιακής» από την εξέταση που έγινε στη σορό του 75χρονου διαπιστώθηκε ότι ο θάνατός του προήλθε είτε από πνιγμό, είτε από στραγγαλισμό (καθώς υπήρχε θηλιά από σχοινί γύρω από το λαιμό του) ή ακόμη και σε συνδυασμό των δύο αυτών περιπτώσεων.

Σύμφωνα με τη νεκροψία-νεκροτομή, ο άτυχος 75χρονου φαίνεται να ξεψύχησε την προηγούμενη ημέρα.

Τα στοιχεία αυτά έδωσαν το έναυσμα προκειμένου να εντατικοποιηθούν περισσότερο οι έρευνες.

Σε μία προσπάθεια να βρεθεί ο δράστης του εγκλήματος, ελέγχθηκαν και όλα τα στοιχεία που μπορούσαν να ληφθούν από κάμερες ασφαλείας που υπήρχαν στην περιοχή γύρω από το σπίτι του 75χρονου.

Σημαντικό στοιχείο που επίσης απασχόλησε τις αστυνομικές αρχές , είναι και το γεγονός ότι στο σπίτι όπου βρέθηκε νεκρός ο ηλικιωμένος, δεν υπήρχε μεγάλη αναστάτωση, κάτι που σημαίνει ότι όποιος εισέβαλε στον χώρο ήξερε πώς να κινηθεί χωρίς να αφήσει πίσω στοιχεία πιθανής διάρρηξης.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ