Ρέντης: Ταυτοποιήθηκαν κι άλλα άτομα για τα επεισόδια, στο μικροσκόπιο τέσσερις «καθοδηγητές» – Οι έρευνες, η πυρίτιδα και τα νέα εντάλματα

Νέες συλλήψεις αναμένονται για την υπόθεση των επεισοδίων έξω από το γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» στου Ρέντη, που οδήγησαν στον θανάσιμο τραυματισμό του 31χρονου αστυνομικού,  Γιώργου Λυγγερίδη, από ναυτική φωτοβολίδα.

Ο κλοιός γύρω από τα πρόσωπα που συμμετείχαν στα επεισόδια φαίνεται πως στενεύει, καθώς οι αστυνομικές αρχές έχουν ταυτοποιήσει δεκάδες άτομα και έχουν σαφή εικόνα για την ιεραρχική δομή και τους αρχηγικούς ρόλους.

Στο μικροσκόπιο τέσσερα «ηγετικά» πρόσωπα

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η ΕΡΤ, οι αστυνομικοί από το Τμήμα Αθλητικής Βίας φαίνεται πως γνωρίζουν πλέον τους τέσσερις «καθοδηγητές», οι οποίοι συμμετείχαν στα επεισόδια στου Ρέντη. Οι δύο έχουν ταυτοποιηθεί, ενώ αναζητούνται στοιχεία και για τους άλλους δύο οργανωμένους οπαδούς, όπως αναφέρουν οι σχετικές πληροφορίες.

Όπως μεταδίδεται, στόχος των αξιωματικών του Τμήματος Αθλητικής βίας είναι να συμπεριληφθούν στην ογκωδέστατη δικογραφία περισσότεροι από 100 χούλιγκαν, που συμμετείχαν στα επεισόδια του Ρέντη. Τις τελευταίες τρεις εβδομάδες, περισσότεροι από 50 οργανωμένοι οπαδοί έχουν καταθέσει στην αστυνομία, είτε ως ύποπτοι είτε ως μάρτυρες.

Απ’ αυτούς, τουλάχιστον 20 έχουν ταυτοποιηθεί για συμμετοχή στην επίθεση στη διμοιρία των ΜΑΤ, μέσα από ευρήματα και καταθέσεις. Τέσσερις φέρονται να έχουν ταυτοποιηθεί από ίχνη πυρίτιδας που βρέθηκαν στα χέρια τους ή στα ρούχα τους και οι υπόλοιποι 16 από μαρτυρικές καταθέσεις και βιντεοληπτικό υλικό, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες.

Τα ευρήματα που εντοπίστηκαν εκτός του γηπέδου, αλλά και στις τουαλέτες του κλειστού γυμναστηρίου, είναι πολλά και αναμένεται να βοηθήσουν τις αρχές ώστε να ταυτοποιήσουν τους πρωταγωνιστές της οργανωμένης επίθεσης κατά των αστυνομικών.

Οι αστυνομικές αρχές «δένουν» πλέον την εγκληματική οργάνωση, καθώς, επιπλέον, έχουν στη διάθεσή τους πλήθος κρίσιμων καταθέσεων. Φαίνεται ότι κάποια στόματα ανοίγουν και υπάρχουν άτομα που δίνουν στοιχεία και γι’ άλλες επιθέσεις με οπαδικά κίνητρα. Ως εκ τούτου, στη δικογραφία αναμένεται να συμπεριληφθούν κι άλλα επεισόδια με οπαδική βία, με πιο πρόσφατα αυτά που σημειώθηκαν στις 3 Δεκεμβρίου στο Πανθεσσαλικό Στάδιο, στη Μαλακάσα, στο Ίλιον, και στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας στις 5 Δεκεμβρίου του 2022.

Ο θάνατος του 31χρονου αστυνομικού δημιουργεί πλέον νέα δεδομένα και στην δικαστική εξέλιξη της υπόθεσης, αφού το κατηγορητήριο για τον 18χρονο -που έχει ήδη προφυλακιστεί- αναμένεται να αναβαθμιστεί από απόπειρα ανθρωποκτονίας σε ανθρωποκτονία τετελεσμένη.

Αύριο θα παιχτεί και η τελευταία πράξη του δράματος, καθώς θα τελεστεί η κηδεία του 31χρονου αστυνομικού στη Θεσσαλονίκη, παρουσία του πρωθυπουργού.

 

Ίχνη πυρίτιδας σε άλλα 10 άτομα

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το ΟΡΕΝ, από τις αναλύσεις στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. προέκυψε ότι ίχνη πυρίτιδας βρέθηκαν σε άλλους 10 χούλιγκαν που φέρονται να εμπλέκονται στα επεισόδια. Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό, πυρίτιδα έχει ανιχνευθεί συνολικά σε 34 υπόπτους.  Ωστόσο, μόνο για τους 14 στοιχειοθετείται από την ποσότητα ότι πιθανώς να έριξαν κάποιο μηχανισμό.

Στα υπόλοιπα 20 άτομα έχει βρεθεί μικρότερη ποσότητα πυρίτιδας, γεγονός που σημαίνει ότι πιθανώς κράτησαν εύφλεκτο υγρό ή φωτοβολίδα. Τα 20 αυτά άτομα είναι πιθανόν να υποβληθούν σε συμπληρωματική εξέταση.

 

Ηχητικό ντοκουμέντο: Η στιγμή που ανακοινώνεται ο θάνατος του 31χρονου αστυνομικού στους συναδέλφους του

Ένα νέο ντοκουμέντο είδε σήμερα το φως της δημοσιότητας. Στο ηχητικό απόσπασμα καταγράφεται η ανακοίνωση, μέσω ασυρμάτου, του θανάτου του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη, στους συναδέλφους του. Ο 31χρονος άφησε την τελευταία του πνοή χθες, Τετάρτη (27/12), ύστερα από πολυήμερη νοσηλεία στη ΜΕΘ μετά τον σοβαρό τραυματισμό του στα επεισόδια στου Ρέντη από ναυτική φωτοβολίδα.

Τον θάνατό του ανακοίνωσε ο επικεφαλής της Υπηρεσίας της Υποδιεύθυνσης Αποκατάστασης Τάξης, στην οποία υπηρετούσε ο 31χρονος.  «Η σημερινή είναι η πιο δύσκολη μέρα για την Υπηρεσία μας γιατί δεν είναι πια μαζί μας ένα από την οικογένειά μας, ο Γιώργος» ακούγεται να λέει στον ασύρματο.

«Ελπίζω, για όλους, να είμαστε τόσο γενναίοι όσο ήταν ο Γιώργος και η μεγάλη μάχη που έδωσε όλες αυτές τις μέρες. Όλες μας οι ενέργειες πρέπει πλέον να τιμούν τον συνάδελφό μας και να αποδίδουν τον απαραίτητο σεβασμό στη μνήμη του. Είναι σίγουρο ότι ο Γιώργος μάς προσέχει από εκεί που είναι και είναι σίγουρο γιατί αποτελούμε μέρος της οικογένειάς του», συνέχισε.

Κλείνοντας το μήνυμά του, αναφώνησε: «Ήρωας και αθάνατος».

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ