Επεισόδια στου Ρέντη: Δικογραφία για εγκληματική οργάνωση – Στο μικροσκόπιο της ΕΛ.ΑΣ. 25 άτομα

Στο μικροσκόπιο της ΕΛ.ΑΣ. βρίσκονται 25-30 άτομα ως φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί στα επεισόδια της 7ης Δεκεμβρίου στου Ρέντη με θύμα τον 31χρονο αστυνομικό. Εξετάζεται το εάν είχαν συμμετοχή και σε άλλα περιστατικά με οπαδικό υπόβαθρο. Στο μικροσκόπιο βρίσκονται και βίντεο και πληροφορίες για συμμετοχή τους και σε επεισόδια στον Βόλο.

Ρέντης: Στην Εξόδιο Ακολουθία του 31χρονου αστυνομικού στην Θεσσαλονίκη ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ήδη περισσότερα από 50 άτομα έχουν καταθέσει στη ΓΑΔΑ ενώ η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του Ιανουαρίου.

Στο μεταξύ σε σχηματισμό ποινικής δικογραφίας για συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης προσανατολίζεται η Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Αθλητικής Βίας (ΥΑΒΑΧ).

Ρέντης: Νέο αίτημα του 18χρονου να ενταχθεί σε καθεστώς προστατευόμενων μαρτύρων – Το ίδιο ζητούν ακόμη 3 πρόσωπα

Ήδη οι δικαστικές αρχές έχουν ενημερωθεί προκειμένου να διαμορφωθεί το κατηγορητήριο για τον 18χρονο που έχει προφυλακιστεί με την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας. Το κατηγορητήριο, τόσο για τον 18χρονο καθ’ ομολογία δράστη που έχει ήδη προφυλακιστεί, όσο και για κάθε άλλο πρόσωπο που εμπλέκεται και έχει ταυτοποιηθεί για συμμετοχή στη δολοφονική επίθεση σε βάρος του 31χρονου αστυνομικού, πρόκειται να αλλάξει και να μετατραπεί σε ανθρωποκτονία από απόπειρα ανθρωποκτονίας, μετά την τραγική εξέλιξη με τον θάνατο του αστυνομικού σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Παράλληλα, συνεχίζονται οι έρευνες για την ταυτοποίηση και των άλλων εμπλεκομένων στα επεισόδια προκειμένου να εκδοθούν εντάλματα σύλληψης για τα πρωτοφανή επεισόδια που οδήγησαν την Πολιτεία στη λήψη αυστηρών μέτρων για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας όπως η διεξαγωγή αγώνων ποδοσφαίρου κεκλεισμένων των θυρών, μια λέσχη ανά έμβλημα, ηλεκτρονικό εισιτήριο, κάμερες κ.ο.κ.

Ρέντης: Στο στόχαστρο 40χρονος για τον ρόλο του «καθοδηγητή» – Τι εξετάζει η ΕΛ.ΑΣ. για τον 26χρονο μάνατζερ του τράπερ

Τα στοιχεία από τις καταθέσεις σχετίζονται με τα ευρήματα από τα εγκληματολογικά εργαστήρια, όπου ολοκληρώνεται η εξέταση για γενετικό υλικό και ίχνη πυρίτιδας σε πειστήρια κατεσχεμένα από τα επεισόδια. Η Εισαγγελία θα αποφασίσει πότε και για ποιους θα βγουν εντάλματα σύλληψης.

Έρχονται νέες συλλήψεις – Τι είπε ο Κατσαφάδος

Περισσότερες συλλήψεις για τα επεισόδια στου Ρέντη προανήγγειλε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Κώστας Κατσαφάδος, σχολιάζοντας ότι οι τελευταίες ημέρες είναι «τραγικές για την αστυνομία».

«Είναι Έλληνες πολίτες, νέα παιδιά, δημόσιοι υπάλληλοι, οι οποίοι επιφορτίζονται το καθήκον του συνόλου της προστασίας της ελληνικής κοινωνίας, έχουν ονοματεπώνυμο», δήλωσε ο Κώστας Κατσαφάδος για τον 31χρονο αστυνομικό που πέθανε έπειτα από 20 ημέρες νοσηλείας – μετά τα επεισόδια στου Ρέντη – και τον 32χρονο που μαχαιρώθηκε σε μπαρ στη Θεσσαλονίκη.

«Ο Γιώργος Λυγγερίδης έδωσε μία μεγάλη, άνιση μάχη. Κατ’ εντολή του πρωθυπουργού είναι χρέος τιμής να βρεθούν οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί αυτής της τρομοκρατικής επίθεσης», είπε μεταξύ άλλων ο Κώστας Κατσαφάδος, μιλώντας σήμερα (28/12) το πρωί στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

«Αποτελεί χρέος τιμής για εμάς, είναι πολλά τα στελέχη που ασχολούνται με αυτή την υπόθεση, έχουμε στοιχεία, είμαστε αισιόδοξοι και σε ένα εύλογο διάστημα θα έχουμε και άλλες συλλήψεις», συμπλήρωσε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη για τα επεισόδια στου Ρέντη, κατά τη διάρκεια του αγώνα βόλεϊ μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού για το League Cup.

«Ζητήσαμε να εξεταστεί από τη Δικαιοσύνη σοβαρά το ενδεχόμενο όλες αυτές οι ομάδες να μπορούν να λειτουργούν κάτω από το πλαίσιο των εγκληματικών οργανώσεων», τόνισε ο Κώστας Κατσαφάδος για την ίδια υπόθεση.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ