Ράγισαν καρδιές στο ετήσιο μνημόσυνο για τα Τέμπη: «Το σπίτι μας έγινε δεύτερο νεκροταφείο» – «Λύγισε» και ο ιερέας

Ράγισαν καρδιές στο ετήσιο μνημόσυνο για τους 57 νεκρούς του φρικτού σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη. Με πόνο ψυχής, δάκρυα, αναφιλητά και λουλούδια συγγενείς των θυμάτων βρέθηκαν στον τόπο της τραγωδίας για να τιμήσουν τη μνήμη των θυμάτων, ζητώντας ακόμα δικαίωση.

Τέμπη: Συγκλονίζει φοιτήτρια που ταξίδευε με το προηγούμενο τρένο – «Θα μπορούσα να ήμουν εγώ νεκρή»

Το κλίμα ήταν βαρύ. Με το βλέμμα στραμμένο στις ράγες, εκεί όπου σταμάτησε η ζωή για τους 57 επιβάτες του μοιραίου τρένου, συγγενείς και φίλοι ξέσπασαν σε δάκρυα. Άναψαν κεριά στη μνήμη των δικών τους ανθρώπων και άφησαν από ένα πανό και καρτελάκι για τον κάθε νεκρό.

Τέμπη - μνημόσυνο

Πάτρα: Συγκέντρωση με πανό, συνθήματα και μπαλόνια για το δυστύχημα στα Τέμπη

Μια μητέρα που η κόρη της ήταν μεταξύ των θυμάτων συγκλόνισε:

«Το σπίτι μας έγινε δεύτερο νεκροταφείο. Σου ζητώ μια μεγάλη συγγνώμη που σε έφερα σε αυτόν τον απάνθρωπο κόσμο και δεν κατάφερα να σε σώσω. Είχες τη δίψα για ζωή και όλοι αυτοί δεν σε άφησαν. Πριγκίπισσά μου θα τραγουδάς στους ουρανούς με τους αγγέλους».

«Βαγόνι 3, θέση 74»: Συγκλονιστική μαρτυρία για τα Τέμπη – «Έχω εφιάλτες, μπροστά στα μάτια μου τριγυρνούν τα παιδιά που χάθηκαν»

Σε αυτό το σημείο ο ένας από τους ιερείς που ήταν εκεί δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυά του και σκούπισε τα μάτια του.

Τραγική φιγούρα μία άλλη μητέρα που σπαράζει πάνω από τα δεντράκια, φωνάζοντας: «Αγάπη μου, δεν το πιστεύω ότι δεν θα σε ξαναδώ.. Πού είσαι;».

«Δεν θα σταματήσουμε, δεν θα ησυχάσουμε. Έναν χρόνο μας κουνάνε το δάκτυλο πως τα κάνουν όλα τέλεια. Να έρθουν στα δικαστήρια… Δεν μπορώ να συγχωρήσω κανένα. Βάλαμε τα παιδιά μας στον θάνατο» ανέφερε ο Νίκος Πλακιάς, χαροκαμένος πατέρας που έχασε τις δύο του κόρες.

«Αθάνατοι, δικαιοσύνη στα παιδιά μας» φώναξαν οι συγγενείς των θυμάτων κατά την ολοκλήρωση του μνημόσυνου. Η θλίψη ήταν τόσο μεγάλη που κανείς δεν μπορούσε να συγκρατήσει τα δάκρυα του με ένα μεγάλο «γιατί;» να βγαίνει από το στόμα όλων.

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Δημήτρης Κουρέτας, δήλωσε πως θα βρίσκεται κοντά τους.

«Δεν είναι ώρα για κουβέντες, αλλά για πράξεις. Πρέπει να φτάσει το μαχαίρι στο κόκαλο», τόνισε ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Δημήτρης Βερβεσός.

Δείτε φωτογραφίες: 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ