Τέμπη: Σε κλίμα οδύνης το ετήσιο μνημόσυνο για τους 57 νεκρούς – Λουλούδια, κεριά και δάκρυα στο σημείο του δυστυχήματος

Τρισάγιο για την ανάπαυση των 57 ψυχών που χάθηκαν το μοιραίο βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου, τελέστηκε πριν από λίγο στα Τέμπη, στο σημείο όπου πριν από έναν χρόνο σημειώθηκε το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα της αμαξοστοιχίας INTECITY 62.

Σακελλαροπούλου για Τέμπη: Χρέος της Πολιτείας η απόδοση ευθύνης και η μέριμνα για να μην ζήσει ποτέ ξανά η χώρα μας ένα τέτοιο πλήγμα

Συγγενείς και φίλοι των θυμάτων έχουν φτάσει από νωρίς στον τόπο του δυστυχήματος, όπου σε λίγη ώρα, στις 12 το μεσημέρι, πρόκειται να τελεστεί το ετήσιο μνημόσυνο. Και με βαθιά οδύνη στα πρόσωπά τους αφήνουν λουλούδια δίπλα στις σιδηροδρομικές γραμμές, όπου οι άνθρωποί τους άφησαν την τελευταία τους πνοή, ενώ άλλοι ανάβουν ένα κερί στο εκκλησάκι που ανεγέρθηκε στο σημείο και φέρει τα ονόματα των θυμάτων, σύμφωνα με την ιστοσελίδα, voria.gr.

Ετήσιο μνημόσυνο στα Τέμπη

Μητσοτάκης για Τέμπη: Η αλήθεια δεν αργεί – Οι ένοχοι θα τιμωρηθούν

Το παρών δίνουν και διασώστες, οι οποίοι έσπευσαν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους το βράδυ του δυστυχήματος. Ένας από αυτούς ήταν ο Βασίλης Ηλιόπουλος, εθελοντής διασώστης στη Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Μαγνησίας.

Τέμπη- μνημόσυνο

Στα Τέμπη ο Δημήτρης Κουτσούμπας: 57 κόκκινα τριαντάφυλλα για 57 αθώες ψυχές που χάθηκαν

«Σαν ομάδα εκείνο το βράδυ βρεθήκαμε εδώ και ζήσαμε τον κακό χαμό. Ήταν απόκοσμη η εικόνα που αντικρίσαμε, ήταν μια κατάσταση που δεν είχαμε ξαναζήσει. Καμένες σάρκες, λιωμένα σώματα. Όταν φτάσαμε είχαν μαζέψει όλους τους τραυματίες και τους μετέφεραν στην Λάρισα. Κι αυτό που είχαμε να κάνουμε εμείς ήταν να βγάλουμε κομμάτια ή σορούς από το καμένο βαγόνι. Η χειρότερη κατάσταση ήταν τα ξημερώματα, όταν ήρθαν γονείς κρατώντας μια φωτογραφία στα χέρια, ζητώντας να μάθουν κάποια πληροφορία», περιέγραψε ο κ. Ηλιόπουλος, τονίζοντας ότι η παρουσία της ομάδας είναι για να αποτίσει φόρο τιμής στα θύματα.

Νωρίτερα στο σημείο πήγε και ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δήμητρης Κουτσούμπας, ο οποίος άφησε 57 τριαντάφυλλα και αποχώρησε, σεβόμενος την απαίτηση των συγγενών να μην παραστούν επίσημοι.

Δείτε ΒΙΝΤΕΟ:

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ