Πάτρα: Συγκέντρωση με πανό, συνθήματα και μπαλόνια για το δυστύχημα στα Τέμπη

Συγκέντρωση στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης οργάνωσαν σήμερα το εργατικό κέντρο στην Πάτρα, σωματεία και συνδικάτα, με αφορμή την 24ωρη απεργία και τη συμπλήρωση ενός έτους από το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Στη συγκέντρωση συμμετείχαν εργαζόμενοι του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, ελεύθεροι επαγγελματίες, συνταξιούχοι, φοιτητές, μαθητές, οργανώσεις, φορείς κ.α.

Επίσης, συμμετείχαν και αγρότες της Αχαΐας, οι οποίοι έφθασαν στην Πάτρα με τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα.

Όπως αναφέρεται, μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωση του εργατικού κέντρου της Πάτρας, «σήμερα απεργούμε, για τους χαμηλούς μισθούς, την ακρίβεια, το κόστος ζωής που εκτοξεύεται, τις αυξήσεις κοροϊδία, την μετατροπή της υγείας και της παιδείας σε ακριβοπληρωμένα εμπορεύματα, αλλά και για το ξεκλήρισμα των αγροτών και μικρών παραγωγών».

Παράλληλα, τονίζεται ότι «σήμερα συμπληρώνεται ένας χρόνος από το έγκλημα στα Τέμπη με τους 57 νεκρούς συνανθρώπους μας, για αυτό η ημέρα της απεργίας δεν επιλέχθηκε τυχαία, ούτε είναι μόνο συμβολική».

«Απαίτηση», όπως προστίθεται, «των εκατοντάδων συνδικαλιστικών οργανώσεων, είναι να αποκαλυφθούν τα πραγματικά αίτια και οι υπεύθυνοι της τραγωδίας, να αποδοθούν οι πολιτικές ευθύνες και να τιμωρηθούν όσοι εμπλέκονται άμεσα στο έγκλημα».

Μετά τη συγκέντρωση ακολούθησε πορεία σε κεντρικούς δρόμους της Πάτρας.

Να σημειωθεί οτι σήμερα, με αφορμή την συμπλήρωση του ενός έτους από την τραγωδία των Τεμπών βρίσκονται ήδη σε κατάληψη 15 σχολεία της Πάτρας.

Λίγο μετά τις 10 το πρωί μπήκαν στην Πάτρα με τη συνοδεία της Αστυνομίας τρία τρακτέρ από τον Ερύμανθο προκειμένου να συμμετέχουν στην κινητοποίηση, ενώ αργότερα προς την Πάτρα θα κινηθούν και άλλοι αγρότες με τρακτέρ από τη διασταύρωση Κουρλαμπά, για τον ίδιο λόγο.

Δείτε ΒΙΝΤΕΟ του tempo24.news:

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ