Πυροβολισμός 16χρονου στη Θεσσαλονίκη: Στο «μικροσκόπιο» και νέο βίντεο

Ένα νέο βίντεο που σχετίζεται με την υπόθεση του πυροβολισμού του 16χρονου από τον αστυνομικό της ΔΙΑΣ, κατά τη διάρκεια καταδίωξης στη Θεσσαλονίκη τα ξημερώματα της Δευτέρας, φαίνεται να έχουν στη διάθεσή τους οι αρχές.

Θεσσαλονίκη: Ο Αλέξης Κούγιας ανέλαβε την υπεράσπιση του αστυνομικού που πυροβόλησε τον 16χρονο

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο ΑΝΤ1, σε αυτό το βίντεο διακρίνεται το όχημα που οδηγούσε ο 16χρονος Ρομά να περνά τις σιδηροδρομικές γραμμές, πολύ κοντά στο σημείο όπου το όχημά του ακινητοποιήθηκε.

Οι εικόνες δεν είναι καλής ποιότητας. Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, στο βίντεο καταγράφεται ο οδηγός είτε να χάνει τον έλεγχο του αυτοκινήτου και να προσπαθεί να το επαναφέρει είτε να επιχειρεί εσκεμμένα κάποιον επικίνδυνο ελιγμό.

Θεοδωρικάκος για πυροβολισμό 16χρονου στη Θεσσαλονίκη: Επιχειρείται επικίνδυνη ταύτιση με τον Δεκέμβριο του 2008

Στο μεταξύ, αναμένονται και τα αποτελέσματα της βαλλιστικής εξέτασης για την δεύτερη σφαίρα, που εντοπίστηκε καρφωμένη στην πόρτα ισογείου σε ξενώνα όπου φιλοξενούνται συγγενείς κρατουμένων των φυλακών Διαβατών.

Η βαλλιστική θα δείξει, εάν η σφαίρα αυτή προέρχεται από το όπλο του αστυνομικού της ΔΙΑΣ. Τυχόν ταυτοποίησή της αναμένεται να καταρρίψει τον ισχυρισμό του ότι πυροβόλησε στον αέρα, όπως μεταδόθηκε.

Πυροβολισμός 16χρονου στη Θεσσαλονίκη: Εντοπίστηκε και δεύτερη σφαίρα σφηνωμένη σε πόρτα ξενοδοχείου

Υπενθυμίζεται ότι ο 32χρονος κατηγορούμενος αστυνομικός φέρεται να υποστήριξε ότι πυροβόλησε δύο φορές, μία στον αέρα για εκφοβισμό και μία στοχεύοντας στα ελαστικά για να ακινητοποιήσει το αυτοκίνητο του ανήλικου στη διάρκεια της καταδίωξης. Περιγράφοντας τις συνθήκες υπό τις οποίες άνοιξε πυρ, ο ίδιος φέρεται να ανέφερε πως η δίκυκλη μηχανή στην οποία επέβαινε κινείτο με ταχύτητα και λόγω του οδοστρώματος είχε συχνές αναπηδήσεις.

Σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο και εκτέλεση παράνομου πυροβολισμού ακινητοποίησης ή εξουδετέρωσης, ενώ πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Παρασκευή στον ανακριτή.

Ο 16χρονος Ρομά εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο «Ιπποκράτειο» Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης και παραμένει σε μηχανική υποστήριξη. Η τελευταία αξονική στην οποία υποβλήθηκε δεν έδειξε επιδείνωση αλλά ούτε και βελτίωση της κατάστασης της υγείας του.

Δείτε το ρεπορτάζ:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ