Θεοδωρικάκος για πυροβολισμό 16χρονου στη Θεσσαλονίκη: Επιχειρείται επικίνδυνη ταύτιση με τον Δεκέμβριο του 2008

Κριτική στην αξιωματική αντιπολίτευση και άλλες «φωνές του δημόσιου βίου» άσκησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, σε δήλωσή του σχετικά με την υπόθεση του πυροβολισμού του 16χρονου Ρομά από αστυνομικό στη Θεσσαλονίκη.

Πυροβολισμός 16χρονου στη Θεσσαλονίκη: Εντοπίστηκε και δεύτερη σφαίρα σφηνωμένη σε πόρτα ξενοδοχείου

Ο κ. Θεοδωρικάκος έκανε λόγο για προσπάθεια εργαλειοποίησης της επώδυνης αυτής υπόθεσης, για μικροκομματικούς λόγους, για εμπρηστικές δηλώσεις διχασμού και για επιχείρηση να γίνει «μια επικίνδυνη ταύτιση με τον Δεκέμβριο του 2008, επιζητώντας την επανάληψη των ίδιων θλιβερών γεγονότων που είχαν συμβεί τότε». «Η κοινωνία μας δεν ανέχεται πράξεις βίας και αντεκδίκησης. Πουθενά και από κανέναν», σημείωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

«Το τραγικό συμβάν στη Θεσσαλονίκη που οδήγησε στον βαρύτατο τραυματισμό του 16χρονου διερευνάται από την Δικαιοσύνη, η οποία με βάση το Σύνταγμά μας είναι η μόνη αρμόδια για να αξιολογήσει τα γεγονότα και να κρίνει για τις ευθύνες. Ας το σεβαστούν όλοι αυτό», είπε αρχικά ο Τάκης Θεοδωρικάκος.

Πατέρας 16χρονου στη Θεσσαλονίκη: Ζητάμε συγγνώμη – Το μόνο που θέλουμε είναι Δικαιοσύνη

«Δυστυχώς η αξιωματική αντιπολίτευση, και μάλιστα ο ίδιος ο κ. Τσίπρας αλλά και άλλες φωνές στον δημόσιο βίο, επιχειρούν να εργαλειοποιήσουν για μικροκομματικούς λόγους αυτή την επώδυνη υπόθεση. Με εμπρηστικές δηλώσεις διχασμού, με ακραία ρητορική λαϊκισμού και μίσους απέναντι συλλήβδην στην αστυνομία αλλά και την κυβέρνηση. Επιχειρώντας μάλιστα μια επικίνδυνη ταύτιση με τον Δεκέμβριο του 2008, επιζητώντας την επανάληψη των ίδιων θλιβερών γεγονότων που είχαν συμβεί τότε. Ματαιοπονούν, δεν θα το επιτρέψουμε. Η ισχύς της Δημοκρατίας μας και το κράτος δικαίου δεν μπορεί να αμφισβητηθούν από κανέναν. Η κοινωνία μας δεν ανέχεται πράξεις βίας και αντεκδίκησης. Πουθενά και από κανέναν», συνέχισε ο υπουργός.

«Οι χθεσινές επιθέσεις και ο τραυματισμός αστυνομικών πρέπει να τύχουν ομόθυμης καταδίκης από όλους. Στηρίζουμε την ελληνική αστυνομία στην άσκηση των καθηκόντων της με αποφασιστικότητα. Αλλά πάντα αυστηρά, στο πλαίσιο του νόμου. Γιατί ο νόμος ισχύει για όλους, χωρίς εξαιρέσεις. Απευθύνω την συμπαράστασή μου προς την οικογένεια του 16χρονου αγοριού, ευχόμενος να αναρρώσει γρήγορα», κατέληξε ο κ. Θεοδωρικάκος.

Θεσσαλονίκη: «Σταματήστε τα επεισόδια»- Η έκκληση του προέδρου των Ρομά Κεντρικής Μακεδονίας

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ