Θεσσαλονίκη: «Σταματήστε τα επεισόδια»- Η έκκληση του προέδρου των Ρομά Κεντρικής Μακεδονίας

Έκκληση να σταματήσουν τα επεισόδια απηύθυνε ο πρόεδρος των Ρομά Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτης Σαμπάνης.

Θεσσαλονίκη: «Να μπουν και οι τέσσερις αστυνομικοί φυλακή» – Τεταμένο το κλίμα έξω από το «Ιπποκράτειο» όπου νοσηλεύεται ο 16χρονος

«Προσπαθούμε να ηρεμήσουμε τα πνεύματα σε ολόκληρη τη χώρα» τόνισε στον ΑΝΤ1 ο κ. Σαμπάνης με αφορμή τα επεισόδια που λαμβάνουν χώρα ανά την Ελλάδα, μετά τον τραυματισμό με σφαίρα στο κεφάλι του 16χρονου στην Θεσσαλονίκη κατά τη διάρκεια αστυνομικής καταδίωξης.

Χαρακτήρισε τραγικό το περιστατικό με τον 16χρονο, ο οποίος νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης.

Θεσσαλονίκη: Η στιγμή που ο 16χρονος φεύγει από το πρατήριο χωρίς να πληρώσει – ΒΙΝΤΕΟ

Όπως είπε «ο 16χρονος έκανε λάθος που έβαλε 20 ευρώ βενζίνη κι έφυγε, ωστόσο τόνισε ότι τόσο ο βενζινοπώλης όσο και οι αστυνομικοί ήξεραν ότι ήταν ένα παιδί 16 χρονών. Σημείωσε ότι ήξεραν τα στοιχεία του αυτοκινήτου και θα έπρεπε την άλλη ημέρα το πρωί να κινηθούν νομικά, ωστόσο ξεκαθάρισε πως δεν υποστηρίζει ότι «όλοι οι αστυνομικοί είναι κακοί».

Τόνισε ότι πρέπει να ηρεμήσουμε όλοι και η Δικαιοσύνη να κάνει το καθήκον της για το περιστατικό με τον 16χρονο. «Η δικαιοσύνη ας κρίνει αυτή τη φορά σωστά», είπε.

Καταδίωξη στη Θεσσαλονίκη: Σφαίρα στο κεφάλι δέχτηκε ο 16χρονος οδηγός

Τέλος αποκάλυψε ότι σήμερα θα γίνει συνάντηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκου, με την Πανελλήνια Συνομοσπονδία Ρομά Ελλάδος.

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ του ΑΝΤ1:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ