«Ο χώρος των σχολείων είναι επικίνδυνος» λέει διευθυντής δημοτικού στο Μαρούσι – «Καμπανάκι» για τις κτιριακές εγκαταστάσεις

«Καμπανάκι» για τα κτίρια όπου στεγάζονται σχολεία κρούουν εκπαιδευτικοί. «Δεν υπάρχει ασφάλεια πλέον ούτε μέσα στα σχολεία» τόνισε ο διευθυντής Δημοτικού Σχολείου στο Μαρούσι, Αθανάσιος Γρίβας.

Όπως είπε μιλώντας στο OPEN και την εκπομπή «Ανοιχτή Επικοινωνία», «δυστυχώς ο χώρος των σχολείων είναι επικίνδυνος, δεν είναι φιλικός για τα παιδιά. Είναι γεμάτοι κακοτεχνίες και γι’ αυτό αυξήθηκαν τα ατυχήματα. Οι αυλές έχουν μικρύνει».

Ο ίδιος τόνισε ότι «οι γερασμένες υποδομές συντηρούνται από τους Δήμους. Όσες φορές επικοινωνούμε με τους Δήμους, αναθέτουν σε συνεργεία ή σε δικούς τους μηχανικούς να έρθουν για επισκευές. Το ωράριο των δημοτικών υπαλλήλων είναι έως τις 14.00. Άρα ο προβληματισμός είναι αν θα ανοίξουμε τις πόρτες».

Ο κ. Γρίβας υποστήριξε ότι «έχουμε προτείνει να δημιουργηθούν ειδικά συνεργεία που θα ασχολούνται μόνο με τα σχολεία. Οι διευθυντές των σχολείων δεν είναι ειδικοί σε όλα τα θέματα ούτε μπορούν να γνωρίζουν. Θα πρέπει την ευθύνη να αναλάβει η Υπηρεσία του Δήμου και θα πρέπει τα συνεργεία των Δήμων να έρχονται για επισκευές μετά τις 17.30 που τελειώνει το ολοήμερο».

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ του OPEN:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ