Πατέρας 16χρονου στη Θεσσαλονίκη: Ζητάμε συγγνώμη – Το μόνο που θέλουμε είναι Δικαιοσύνη

Να αποδοθεί Δικαιοσύνη ζήτησε ο πατέρας του 16χρονου που δίνει μάχη για τη ζωή του στο νοσοκομείο “Ιπποκράτειο” στη Θεσσαλονίκη μετά τον πυροβολισμό που δέχτηκε από αστυνομικό κατά τη διάρκεια καταδίωξης

«Εμείς το μόνο που θέλουμε είναι Δικαιοσύνη. Να τιμωρηθεί και να μπει μέσα γιατί πυροβόλησε έναν 16χρονο, που μεγάλωσα με τη φτώχεια μου. Ο γιος μου ήταν το καλύτερο παιδί, αν και έκανε αυτό που έκανε ζητάμε συγγνώμη, δεν έπρεπε να τον πυροβολήσουν…» δήλωσε συντετριμμένος ο πατέρας του Κώστα Φραγκούλη εξερχόμενος από τα δικαστήρια.

Δίπλα στον πατέρα του 16χρονου στάθηκε η μητέρα του, που αρκέστηκε να πει μόνο ότι θέλει δικαίωση και πως ο γιος της είναι χάλια.

Απαντώντας σε ερώτηση της ΕΡΤ για τις αντιδράσεις των Ρομά σε ολόκληρη την Ελλάδα ο πατέρας του 16χρονου είπε «πως τις γνωρίζει και τους ευχαριστεί όλους».

Οι γονείς του 16χρονου Ρομά, ο οποίος τραυματίστηκε βαρύτατα στο κεφάλι από πυρά αστυνομικού, στη διάρκεια καταδίωξης πήγαν  στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης. Προσήλθαν, συνοδεία του δικηγόρου τους, στο γραφείο του α’ τακτικού ανακριτή Θεσσαλονίκης, που χειρίζεται την υπόθεση, για να δηλώσουν παράσταση πολιτικής αγωγής προς υποστήριξη της κατηγορίας σε βάρος του αστυνομικού της ομάδας ΔΙΑΣ.

Απόπειρα συγκάλυψης από την αστυνομία καταγγέλλει ο δικηγόρος της οικογένειας του 16χρονου

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, ο συνήγορος της οικογένειας  Θεόφιλος Αλεξόπουλος προέβη σε μια σοβαρή καταγγελία κάνοντας λόγο για απόπειρα συγκάλυψης από την Ελληνική Αστυνομία σε ό, τι αφορά στο συμβάν.

«Το αφήγημα της αστυνομίας το ξέρουμε. Όταν υπάρχει μια επίσημη ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, που το μόνο που αναφέρει είναι ο εμβολισμός, αλλά όχι το γεγονός του σοβαρού τραυματισμού, μιλάμε για μια απόπειρα συγκάλυψης» τόνισε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ