Πύρινη «κόλαση» δίχως τέλος για τρίτη μέρα – Οι φλόγες πλησιάζουν Άνω Βλυχάδα και Νέα Ζωή

Η πύρινη «κόλαση» συνεχίζεται για τρίτη μέρα στη χώρα με την ατμόσφαιρα να είναι αποπνικτική. Οι πυροσβέστες έχουν ριχθεί στη μάχη στις πυρκαγιές στην Αττική με όλες τους τις δυνάμεις και προσπαθούν να κρατήσουν τις φλόγες μακριά από τους οικισμούς, ενώ παράλληλα σημειώνονται συνεχείς αναζωπυρώσεις και στην Ρόδο όπου υπάρχουν τέσσερα διαφορετικά πύρινα μέτωπα.

Τιτάνια είναι η μάχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με τις πολλές εστίες φωτιάς αλλά και τις αναζωπυρώσεις στα Μέγαρα. Όπως δήλωσε στο enikos.gr ο δήμαρχος Μεγαρέων, Γρηγόρης Σταμουλής, η φωτιά κατευθύνεται ξανά προς τους οικισμούς, πλησιάζοντας με αργό ρυθμό τα σπίτια των οικισμών Άνω Βλυχάδα και Νέα Ζωή, οι οποίοι έχουν εκκενωθεί από χθες το βράδυ της Τρίτης.

Αν και μέχρι πριν 1 ώρα η πυρκαγιά ήταν σε μεγάλη ύφεση σε όλο το αναζωπυρωμένο μέτωπο, και η αντιστροφή της φοράς του ανέμου προς τα καμένα εδάφη προσέφερε μία παροδική ανακούφιση, με την κατάσταση να θεωρείται σταθερή, έγινε και πάλι αναζωπύρωση.

«Ελπίζουμε οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής να καταφέρουν να την συγκρατήσουν στο σημείο που καίει τώρα, και να μην απειλήσει άμεσα τους οικισμούς» αναφέρει στο enikos.gr ο κ. Σταμουλής, με τον ίδιο να προσθέτει πως «για αυτόν τον λόγο δεν εφησυχάζουμε, ανά πάσα ώρα και στιγμή μπορεί και πάλι να απλωθεί η φωτιά».

Σύμφωνα με τον ίδιο, στην περιοχή βρίσκονται πυροσβεστικές δυνάμεις, ωστόσο δεν επιχειρούν εναέρια μέσα. «Από το πρωί έχουν περάσει μόνο 1-2 Σινούκ, τα οποία ωστόσο δεν έχουν μεγάλη δυνατότητα πυρόσβεσης. Θεωρώ πως αν υπήρχαν αεροπλάνα από το πρωί και επιχειρούσαν, ίσως να μην είχαμε φτάσει σε αυτή την κατάσταση και να είχε σταματήσει νωρίτερα η φωτιά. Ελπίζω όλα να πάνε καλά».

Στις 11:09 το πρωί της Τετάρτης, οι κάτοικοι στον οικισμό Κανδήλι κοντά στη Νέα Πέραμο, δέχτηκαν μήνυμα μέσω του 112 να εγκαταλείψουν προς τα Μέγαρα, καθώς οι φλόγες πλησίαζαν επικίνδυνα τα σπίτια. Όπως έγινε γνωστό με την Πυροσβεστική, παρ’ ότι οι ισχυρές δυνάμεις κάνουν συνεχή κατάσβεση της φωτιάς, στο συγκεκριμένο σημείο συνεχώς αναζωπυρώνεται.

Άνιση μάχη με τον άνεμο δίνουν πυροσβεστικές δυνάμεις και εθελοντές στα πύρινο μέτωπο που είναι σε εξέλιξη και στο Λουτράκι.

Νωρίτερα σημειώθηκε αναζωπύρωση με τη φωτιά να καίει στον οικισμό Δαναό.

Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί σε Αττική

Το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ εξέδωσε ανακοίνωση όπου υπογραμμίζει ότι στο πλαίσιο ευρύτερου επιχειρησιακού σχεδιασμού για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών, εφαρμόζονται κατά περίπτωση έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις με απαγορεύσεις, διακοπές και εκτροπές κυκλοφορίας, ώστε να διασφαλίζεται η σωματική ακεραιότητα των πολιτών καθώς και η ακώλυτη κυκλοφορία των πυροσβεστικών και άλλων οχημάτων έκτακτης ανάγκης.

Στο πλαίσιο αυτό υπενθυμίζεται ότι για την περιοχή της Αττικής ισχύει η διακοπή κυκλοφορίας στην:

  • οδό Φυλής, από την Ι.Μ. Κοιμήσεως Θεοτόκου Κλειστών,
  • επαρχιακή οδό Οινόης – Μαγούλας, από το εργοστάσιο ΤΙΤΑΝ,
  • επαρχιακή οδό Ελευσίνας – Θηβών, από τον κόμβο Μάνδρας προς Θήβα μέχρι τα όρια με Θήβα και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας,
  • οδό Αγ. Αικατερίνης από Μάνδρα έως Λ. Καταδρομών,
  • Λ. Καταδρομών και Γερμανικού.

Παράλληλα, για την περιοχή της Βοιωτίας εξακολουθεί να ισχύει η διακοπή και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας:

  • στη Λεωφόρο Οινόης Σχηματαρίου – Ελευσίνας, από τη 14η χ/θ (Στεφάνι Βοιωτίας) έως την 7η χ/θ (περιοχή ΤΙΤΑΝ),
  • στην Παλαιά Εθνική Οδό Ελευσίνας – Θηβών, από 33η χ/θ (θέση Άγιος Χριστόφορος) έως την 30η χ/θ (όρια με Νομό Αττικής), καθώς και
  • στην Επαρχιακή Οδό Πάνακτου – Οινόης Αττικής, από την 1η έως την 10η χ/θ.

Επιπλέον, στη Νέα Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου, από το ύψος του Κόμβου Αγίων Θεοδώρων μέχρι τον Κόμβο Επιδαύρου, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Κόρινθο, η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται από την αριστερή και τη μεσαία λωρίδα κυκλοφορίας, πλην όμως παραμένει κλειστή η δεξιά λωρίδα κυκλοφορίας.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να μην μετακινούνται προς αυτά τα σημεία ενώ λόγω του πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς που υπάρχει και σήμερα να αποφεύγουν κάθε μετακίνηση, διέλευση ή παραμονή σε περιοχές NATURA, εθνικούς δρυμούς, δάση και άλση.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ