Οργώνει την άσφαλτο – Μονοθέσιο της Formula 1 φτιαγμένο από τρακτέρ

Η πόλη Εκατερίνμπουργκ φιλοξένησε πρόσφατα την έκθεση Innoprom, όπου πάνω από 150 εταιρείες από τη Ρωσία και τη Λευκορωσία παρουσίασαν τα νεότερα γεωργικά, κατασκευαστικά και μεταφορικά μηχανήματα. Ωστόσο, το απόλυτο σημείο που ξεχώρισε δεν ήταν ένα τρακτέρ, μια θεριζοαλωνιστική μηχανή ή ένας εκσκαφέας, αλλά ένα μοναδικής εμφάνισης αυτοκίνητο Formula 1 που αναπτύχθηκε από τη λευκορωσική εταιρεία Minsk Tractor Plant.

Με την πρώτη ματιά, έμοιαζε με ένα ελαφρώς ασυνήθιστο αγωνιστικό αυτοκίνητο, αλλά όσο περισσότερο το κοιτούσες, τόσο περισσότερο εντόπιζες ομοιότητες με ένα τρακτέρ, κάτι που είναι λογικό, δεδομένου ότι φέρεται να εμπνεύστηκε από την καταγωγή της εταιρείας από την κατασκευή τρακτέρ και κατασκευάστηκε χρησιμοποιώντας εξαρτήματα τρακτέρ.

Το περίεργο αγωνιστικό αυτοκίνητο διαθέτει τροχούς τρακτέρ, προβολείς τρακτέρ και ακόμη και εξατμίσεις με προσανατολισμό προς τα πάνω, με αυτόν τον ασυνήθιστο σχεδιασμό να τραβάει την προσοχή των ανθρώπων. Κατά τη διάρκεια της Innoprom, ο Ρώσος πρωθυπουργός Mishustin και ο Λευκορώσος ομόλογός του Golovchenko εντυπωσιάστηκαν τόσο πολύ με αυτό που ζήτησαν να κάνουν μια βόλτα με αυτό, αλλά απογοητεύτηκαν όταν έμαθαν ότι το μοντέλο που εκτέθηκε, όπως και πολλά άλλα οχήματα στην έκθεση, ήταν μόνο μια γυαλιστερή μακέτα.

 

Δεν είναι σαφές αν το εμπνευσμένο από το τρακτέρ αυτοκίνητο της Formula 1 ήταν απλώς ένα έξυπνο σχέδιο μάρκετινγκ για να προσελκύσει κόσμο στο περίπτερο του εργοστασίου τρακτέρ του Μινσκ στην Innoprom ή αν όντως υπάρχει μια λειτουργική έκδοση.

Η ρωσική εφημερίδα Komsomolskaya Pravda ισχυρίζεται ότι το πρώτο είναι αλήθεια, αλλά πολλά άλλα ειδησεογραφικά πρακτορεία αναφέρουν ότι η Natalya Kurash, διευθύντρια της Belinterexpo, μιας εταιρείας που οργανώνει και πραγματοποιεί εκθέσεις στη Λευκορωσία και στο εξωτερικό, δήλωσε ότι υπάρχει μια λειτουργική έκδοση και μπορεί πράγματι να φτάσει ταχύτητες έως και 320 km/h.

Είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι ένα αυτοκίνητο της Φόρμουλα 1 που κατασκευάστηκε με τμήματα τρακτέρ μπορεί να φτάσει ταχύτητες άνω των 300 χιλιομέτρων την ώρα, αλλά από την άλλη πλευρά, τα τρακτέρ δεν είναι τόσο αργά όσο ήταν παλιά.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ