Πτολεμαΐδα: Το πελώριο αυγό που «δίχασε» το κοινό – Σεξιστικά και ομοφοβικά σχόλια δέχθηκε η δημιουργός

Αυγό ύψους 2,17 μέτρων και βάρους 10 κιλών στήθηκε το πρωί της Μεγάλης Πέμπτης στην κεντρική πλατεία Πτολεμαϊδας . Ωστόσο, η επιλογή των χρωμάτων φαίνεται να «δίχασε» το κοινό.

Συγκεκριμένα, το έργο της Ντανιέλα Νικόλοβα-Σιδηροπούλου αποτελεί μια ιδέα που ξεκίνησε το 2013 σε μια προσπάθεια τα παιδιά να εκφράσουν την δημιουργικότητα και την φαντασία τους χρησιμοποιώντας μπογιές και πινέλα.

Γύρω από το πελώριο αυγό που κοσμεί την κεντρική πλατεία της περιοχής, κρέμονταν μικρότερου μεγέθους αυγά τα οποία μπορούσαν να ζωγραφίσουν μικροί και μεγάλοι.

«Τα παιδιά ζωγραφίζουν τα εκατοντάδες αυγά που είναι δεμένα και κρεμασμένα επάνω στην κατασκευή, που αποτελείται από μονωτικό υλικό και φελιζόλ. Ακολούθως μπορούν να τα κρατήσουν ως ενθύμιο της εκδήλωσης και ως κίνητρο για να το επαναλάβουν του χρόνου», τόνισε στην ΕΡΤ η εικαστικός Ντανιέλα Νικόλοβα-Σιδηροπούλου.

αυγό

αυγό

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες από το kozanimedia.gr, το μεγαλύτερο αυγό που σχεδιάστηκε ποτέ στην χώρα φαίνεται «δίχασε» το κοινό στα social media.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα, πολλοί ήταν εκείνοι που εξέφρασαν τα συγχαρητήριά τους στην εικαστικό για το έργο, όμως, δεν ήταν λίγοι εκείνοι που το αποδοκίμασαν. Αφορμή για τον σάλο που προκλήθηκε, στάθηκε η επιλογή των χρωμάτων με τα οποία ήταν βαμμένο το αυγό.

Επεξηγηματικά, η επιλογή των χρωμάτων του ουράνιου τόξου είχε ως αποτέλεσμα πλήθος ομοφοβικών και σεξιστικών σχολίων να κατακλύσουν τους λογαριασμούς της δημιουργού στα social media.

Κάτω από ανάρτησή της εικαστικού για την εν λόγω εκδήλωση γράφτηκαν τα σεξιστικά σχόλια ενώ τη δική της απάντηση έδωσε η ίδια η καλλιτέχνης, αναφέροντας χαρακτηριστικά «Η ημιμάθεια είναι χειρότερη απο την αμάθεια! Καλό είναι να μην δημιουργούμε άστοχες εντυπώσεις μόνο και μόνο για να σπείρουμε διχόνοια. Εάν ενοχλούν τα χρώματα του ουράνιου τόξου τότε το πρόβλημα δεν είναι δικό μου…».

σχόλια

σχόλια

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ