Συνεχίζουν να εμφανίζονται νεκρά ψάρια στην λίμνη Κερκίνη – ΦΩΤΟ αναγνώστη

Ανησυχία προκαλεί το φαινόμενο με τα νεκρά ψάρια γύρω από τη λίμνη Κερκίνη.

Το φαινόμενο παρατηρήθηκε για πρώτη φορά στα τέλη του Μαρτίου. Δείγματα έχουν ήδη σταλεί στην αρμόδια κτηνιατρική υπηρεσία προκειμένου να διαπιστωθούν οι λόγοι της μαζικής θανής.

Ο συντονιστής του παραρτήματος Κερκίνης, Θοδωρής Ναζιρίδης, είχε δηλώσει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πως το φαινόμενο εμφανίστηκε σχεδόν σε όλη την ακτογραμμή της λίμνης. «Βρέθηκαν εκατοντάδες νεκρά γριβάδια και πεταλούδες αλλά τις τελευταίες μέρες το φαινόμενο έχει σταματήσει» είχε πει ο κ. Ναζιρίδης, εκτιμώντας ότι το φαινόμενο μάλλον οφείλεται σε ανοξικές συνθήκες που δημιουργήθηκαν στη λίμνη. «Ωστόσο, επειδή δεν έχει παρατηρηθεί ξανά τόσο μεγάλος αριθμός νεκρών ψαριών, περιμένουμε τα αποτελέσματα από την Κτηνιατρική προκειμένου να γνωρίζουμε ακριβώς τι έχει συμβεί» πρόσθεσε.

Σε φωτογραφίες που έστειλε αναγνώστης του enikos.gr φαίνεται πως σήμερα εμφανίστηκαν ξανά δεκάδες νεκρά ψάρια στη λίμνη Κερκίνη.

Κερκίνη Νεκρά Ψάρια

Κερκίνη Νεκρά Ψάρια Κερκίνη Νεκρά Ψάρια

Αποθήκευσε αυτόν τον αριθμό 6944 05 05 05

Το enikos.gr στηρίζεται στην διαδραστικότητα και την επικοινωνία με όλους τους αναγνώστες που καθημερινά επικοινωνούν, σχολιάζουν, καταγγέλλουν ή στέλνουν φωτογραφίες και βίντεο από το σημείο όπου βρίσκονται.

Αν θέλεις να στείλεις φωτογραφία ή βίντεο για να δημοσιευθεί στο enikos.gr, αποθήκευσε στο κινητό σου τηλέφωνο αυτόν τον αριθμό 6944 05 05 05 και στείλε μέσω imessage (χωρίς χρέωση), μέσω Viber (χωρίς χρέωση), μέσω WhatsApp (χωρίς χρέωση) ή μέσω mms (με χρέωση του παρόχου).

Μπορείς να στείλεις φωτογραφίες ή βίντεο και μέσω Facebook στην σελίδα του enikos: https://www.facebook.com/enikosgr/ και με email: [email protected]

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ